2 min. čitanja

Održana županijska smotra učeničkih zadruga

Održana županijska smotra učeničkih zadruga
Foto: Srednja škola Bartula Kašića Pag

ZADAR - U četvrtak je u Zadru na trgu Petra Zoranića održana županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je okupila zadruge iz 15 škola s područja Zadarske županije.

Domaćin smotre bila je osnovna škola iz Sv Filipa i Jakova. Učeničku Zadrugu Slani škoj predstavljale su učenice 2. razreda Gimnazije Matija Paro i Lucija Šljivo sa voditeljicom zadruge Teutom Dragoslavić.

Na smotri su učenice prikazale proizvode nastale kroz projekt 'V.U.N.A. – Vuna u našim aktivnostima' u kojem škola sudjeluje kao partner udruzi Volim Vlašići.

Projekt je najvećim dijelom financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kroz program Poticanja razvoja civilnog društva na otocima.

- Posjetitelji našeg štanda mogli su vidjeti ovčice i slike nastale tehnikom suhog filcanja. U ovaj smo se projekt s radošću uključili svjesni velikog ekološkog problema oko zbrinjavanja ovčje vune na otocima. Ovaj naš način korištenja vune samo je jedan od dobrih primjera kako pokušati riješiti problem te dobiti zanimljiv suvenir. Pritom je za školu najvažnije da učenici usvoje još jednu vještinu kojom mogu aktivno doprinijeti poboljšanju kvalitete života na otoku. Iako (ovaj put) naša zadruga nije osvojila najveći broj bodova, priča s korištenjem vune u svakodnevnom životu tek počinje - navodi se na Facebook stranici srednje škole Bartula Kašića Pag.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Paški srednjoškolci aktivni u promociji ovčje vune
Projekt je namijenjen korištenju vune paške ovce u svrhu očuvanja okoliša, zaštite prirode i jačanja prirodne i kulturne baštine otoka Paga. Radionicom pletenja u Gimnaziji Bartula Kašića Pag započeo je projekt VUNA - Vuna u našim aktivnostima koji Udruga Volim Vlašići provodi u suradnji s pa…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.