1 min. čitanja

Odgađa se za danas najavljen događaj na Iloviku

Odgađa se za danas najavljen događaj na Iloviku
Foto: Visit Lošinj

ILOVIK - Uslijed nepredviđenih okolnosti, odgađa se izložba fotografija podmorja na Iloviku, koja je trebala biti otvorena večeras u 19:30 na trgu ispred crkve.

Riječ je o noćnoj izložbi "Svjetlo i tama na morskom putu" koja ovaj put prikazuje svu ljepotu podmorja zadarskog arhipelaga. Izložba se postavlja u sklopu projekta "Ne KLIMAjte posidoniju" koji za cilj ima upoznavanje opće javnosti s klimatskim promjenama te podizanje svijesti opće javnosti o (prirodnim) prilagodbama na klimatske promjene na primjeru prirodnih rješenja i značaju očuvane prirode u borbi protiv klimatskih promjena.

Glavni "lik" u priči je morska cvjetnica posidonija, endemska morska trava koja je prepoznata kao važan alat u kontekstu učinkovite borbe protiv klimatskih promjena na međunarodnoj razini. Stoga će se paralelno održavati edukacija o posidoniji za posjetitelje izložbe.

Aktivnosti ove izložbe dio su inicijative Društva 20000 milja "Ne KLIMAjte..." i projekta "Ne KLIMAjte posidoniju" Društva 20000 milja čiju provedbu sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zadar i Zadarska županija.

Novi termin izložbe na Iloviku bit će objavljen naknadno na Facebook stranici Društva istraživača mora 20000 milja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.