2 min. čitanja

Ilovčanima novčana kazna zbog nereda na gradilištu luke u Mrtvaškoj na otoku Lošinju

Ilovčanima novčana kazna zbog nereda na gradilištu luke u Mrtvaškoj na otoku Lošinju
Foto: Spasimo Otok Ilovik / Facebook

ILOVIK/MALI LOŠINJ - Za događaje u Mrtvaškoj 13. lipnja prošle godine, za trinaestoro okrivljenih su u četvrtak 4. svibnja izrečene novčane kazne, s tim da presuda nije pravomoćna i postoji mogućnost žalbe.

Sudac Vlado Pleše, na Prekršajnom odjelu stalne službe riječkog Općinskog suda u Malom Lošinju, odlučio je da su Ladislav Radoslović, Ivan Simičić, Mladen Pažin, Željko Stojšić, Rudolf Ivković, Gari Pažin, Ervin Raguzin, Ivan Lettich, Nikola Jerolimić, Ennio Lazzari, Mateo Stojšić, Monika Stojšić i Adrijana Letić krivi zbog toga što su se oglušili na naredbu zamjenika načelnika lošinjske policijske postaje Darija Ovcina "da se udalje iz skupine i raziđu odnosno da prestanu s onemogućavanjem prisilnog premještanja navedenog vozila na što su se oglušili, čime su postupili suprotno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira", piše portal Otoci.net.

OGLASILA SE POLICIJA Privedeno 11 osoba zbog blokiranja ceste na Lošinju, a dvije osobe su ozlijeđene | | Morski HR
MALI LOŠINJ - Jutros u 6.12 sati nadležna Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimila je zahtjev za intervencijom policije zbog osobnog vozila koje je parkirano blokiralo državnu cestu

Izrečena im je kazna u iznosu od po sto eura, s tim da je onima koji su tada bili privedeni kazna umanjena prema vremenu uhićenja i iznosi po 60,18 eura. Također, za onoga tko uplati dvije trećine iznosa kazne u roku od petnaest dana po pravomoćnosti presude, smatrat će se da je kazna u cijelosti plaćena. Svakome je također određeno i plaćanje troškova postupka u iznosima od po trideset eura.

Podsjetimo, policija je okrivila Ilovčane i jednog člana Gradskog vijeća Malog Lošinja, za kršenje javnog reda i mira 13. lipnja u uvali Mrtvaška, kada je došlo do naguravanja između mještana i policijskih službenika, prilikom eskalacije sukoba oko izgradnje novog, velikog pristaništa, projekta Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Tada su policajci priveli okrivljenike, a dvije su mještanke primile medicinsku pomoć.

D.G.

Počelo suđenje Ilovčanima za nerede prilikom gradnje luke u Lošinju - Odmah su tražili izuzeće suca
MALI LOŠINJ - Za trinaest osoba, većinom stanovnika Ilovika, u Malom Lošinju je u petak počelo suđenje, a na samom početku je jedan od okrivljenika, Ladislav Radoslović, dao zahtjev za izuzeće suca Vlade Plešea, pa su se sudionici razišli nakon samo desetak minuta. Policija je okrivila Ilovčane i j…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.