2 min. čitanja

Primorsko-goranski dožupan: "Za propast projekta Mrtvaška kriv je kartel oko brodara s Ilovika!"

Primorsko-goranski dožupan: "Za propast projekta Mrtvaška kriv je kartel oko brodara s Ilovika!"
Foto: Spasimo Otok Ilovik / Facebook 

RIJEKA/MALI LOŠINJ - Primorsko-goranski dožupan Vojko Braut na konferenciji za medije početkom ovog tjedna spomenuo je, kako je rekao, famozni projekt Mrtvaška.

Naveo je da se radilo o projektu iznimno bitnim za Mali Lošinj i Kvarnerske, ali i sjevernodalmatinske otoke. Ocijenio je da je zaustavljen aktivizmom pojedinih Ilovčana koje je podržavala vijećnica Iva Rinčić.

– Čini mi se da se u javnom prostoru zaboravljaju neke stvari. Taj projekt nije bio isključivo za Ilovčane, već za Lošinj, kvarnerske i sjeverno-dalmatinske otoke. U jednom manjem dijelu, naravno, bili su Ilovčani uključeni jer su već ranije dobili svoju rivu od te iste Županijske lučke uprave. Ono na čemu je zapeo i pao projekt je zbog aktivizma nekih, ne svih Ilovčana. Slobodno ću ih nazvati kartelom koji je interesno okupljen oko brodara Porat-Ilovik, izjavio je dožupan, dodavši da se s njima identificirala županijska vijećnica Iva Rinčić - kazao je Vojko Braut.

Podsjetio je na nastojanja vijećnice koja je, kako kaže, na Županijskoj skupštini minirala projekt i podržavala članove kartela, optuživši svih za fizičke napade na ravnatelja ŽLU Filipa Baliju, predsjednika Upravnog vijeća ŽLU, Lorisa Raka i policiju.

– Kada je zbog proteka vremena izvođač odustao od projekta, ona proziva za sve troškove, a velikim dijelom je zaslužna, odnosno kriva da je projekt kasnio. To je politički salto mortale koji ja, iskreno, nikada nisam vidio, od nacionalne do lokalne razine. To je novost za lokalne političke prostore, rekao je Braut, dodavši kako mu se čini da su istupi vijećnice obilježeni činjenicom da uskoro dolaze neki drugi izbori u kojima ima neke druge ambicije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Počelo suđenje Ilovčanima za nerede prilikom gradnje luke u Lošinju - Odmah su tražili izuzeće suca
MALI LOŠINJ - Za trinaest osoba, većinom stanovnika Ilovika, u Malom Lošinju je u petak počelo suđenje, a na samom početku je jedan od okrivljenika, Ladislav Radoslović, dao zahtjev za izuzeće suca Vlade Plešea, pa su se sudionici razišli nakon samo desetak minuta. Policija je okrivila Ilovčane i j…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.