1 min. čitanja

Obnovljena i treća šibenska tvrđava – U subotu se otvara za javnost

Obnovljena i treća šibenska tvrđava – U subotu se otvara za javnost
Foto: Tvrđava sv. Ivana/Grad Šibenik

ŠIBENIK – Nakon višegodišnje obnove, tvrđava sv. Ivana u subotu konačno otvara vrata građanima. Dobra je vijest što će ulaz u obnovljenu tvrđavu do kraja lipnja biti besplatan.

Nakon tvrđave sv. Mihovila i tvrđave Barone, tvrđava sv. Ivana treća je šibenska revitalizirana utvrda. Tijekom kompleksnih i višegodišnjih radova, obnovljene su i opremljene dvije cjeline tvrđave: sjeverni dio poznat kao „Kliješta“ i južni dio zvan „Zvijezda“ ukupne površine 18.657 metara četvornih. U području „Kliješta“ smješten je edukativni kampus s učionicama, prezentacijskim prostorima i suvremeno opremljenim spavaonicama.

Vrata tvrđave bit će otvorena od subote u 9 sati, što znači da je projekt revitalizacije treće šibenske tvrđave priveden kraju. Tim povodom cijeli mjesec građani Šibenika i svi posjetitelji moći će besplatno razgledati tvrđavu, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava u subotu navečer će imati priliku prisustvovali prvom događanju – koncertu grupe Pavel. Broj ulaznica je ograničen, a jedan član može podignuti najviše dvije ulaznice, zaključno do četvrtka, u radnom vremenu Kuće umjetnosti Arsen.

Projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692,95 kuna, od čega je oko 41,5 milijuna kuna pokriveno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak novca osigurao Grad Šibenik.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.