2 min. čitanja

NOVI PROBLEMI U SUEZU Tri tegljača čupala tanker s obala Sueskog kanala

NOVI PROBLEMI U SUEZU Tri tegljača čupala tanker s obala Sueskog kanala
Foto: Vlasti Sueskog kanala

Tri tegljača sudjelovala su u akciji sprječavanja nasukavanja još jednog broda, koji je zaglavio u Sueskom kanalu. .

Naftni tanker Seavigour blokiran je u kanalu zbog kvara na pogonu broda. Tanker izgrađen 2016. godine plovi pod malteškom zastavom iz Rusije za Kinu.

Šef uprave Kanala, Osama Rabie naglasio je da nadležna tijela imaju potrebno iskustvo odsukavanja, te mogućnosti tehničkog i pomorskog osiguranja u hitnim situacijama.

Foto: Vlasti Sueskog kanala

Nakon višesatne blokade, navigacija u kanalu redovna je u oba smjera, jer su napori da se brzo riješe tehnički kvar na pogonskim strojevima tankera Seavigour uspješno završeni.

Dužina tankera koji je nakratko blokirao ovu globalnu morsku žilu kucavicu iznosi 274 metra, širina 48 metara, a nosivost 82 tisuće tona.

- Brod je spreman nastaviti prolaz kroz kanal nakon saniranja kvara. Samo je danas u kanalu 60 brodova koji prolaze u oba smjera, s ukupnim neto teretom od 3,5 milijuna tona - izjavio je Rabie.

U prometu Sueskim kanalom česti su prekidi zbog tehničkih kvarova, no zastoji su obično kratkotrajni. Prije manje od dva tjedna tegljači su uspjeli pomaknuti brod za rasuti teret koji je unutar kanala bio zaglavljen nekoliko sati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Sueskom kanalu ove godine dvostruko više nasukavanja
Ovotjedno nasukavanje supramax broda za rasuti teret u Sueskom kanalu četvrti je takav slučaj od početka godine, što je dvostruko veći broj u odnosu na 2022. Supramax brod za rasuti teret Xin Hai Tong 23 (IMO: 9453236) nasukao se jučer u 04:00 ujutro nakon kvara stroja dok je plovio
Još jedno nasukavanje u Sueskom kanalu - Cijelo jutro trajalo izvlačenje kineskog broda
Cijelo jutro tegljači su izvlačili veliki brod koji se noćas nasukao u Sueskom kanalu, što je nakratko izazvalo novu zabrinutost zbog prekida globalne trgovine u jednom od najprometnijih kanala na svijetu. Radi se o brodu za rasuti teret Xin Hai Tong 23, dugom 190 metara. Prema najnovijim informacij…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.