3 min. čitanja

Novi ministar obrane u radnom posjetu Lori: "Modernizacija mornarice jedan je od prioriteta"

Novi ministar obrane u radnom posjetu Lori: "Modernizacija mornarice jedan je od prioriteta"
Foto: MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom je posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici.

- Modernizacija i opremanje Hrvatske ratne mornarice jedan je od prioriteta Vlade RH - poručio je ministar obrane Ivan Anušić.

Anušić je sa suradnicima i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem boravio u prvom radnom posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu.

- Hrvatska je pomorska zemlja, a naši mornari časno čuvaju Jadran te štite prava i interes Republike Hrvatske na moru, što je od iznimnog značaja u vrijeme narušene globalne sigurnosne situacije - kazao je, zahvalivši se pritom vojnicima.

Također, istaknuo je kako Vlada RH provodi modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske, pa tako i Hrvatske ratne mornarice.

- Jedan od bitnih projekata modernizacije Hrvatske ratne mornarice je izgradnja obalnih ophodnih brodova čiji će dovršetak i uvođenje u operativnu uporabu unaprijediti postojeće sposobnosti Hrvatske ratne mornarice, stoga će Ministarstvo obrana i Vlada poduzeti sve da se dovrši projekt gradnje četiriju obalnih ophodnih brodova - rekao je ministar obrane.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli prezentirali su dostignuća i izazove Hrvatske ratne mornarice.

U okviru radnog posjeta, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić obišao je Operativno središte Hrvatske ratne mornarice, objekt Voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a, obalni ophodni brod OOB-31 Omiš i brod RTOP-12 Kralj Dmitar Zvonimir. 

Također, poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice odana je počast polaganjem cvijeća u Spomen sobi poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.