2 min. čitanja

Nova marina u riječkoj luci Porto Baroš prvi put građanima otvara svoja vrata

Nova marina u riječkoj luci Porto Baroš prvi put građanima otvara svoja vrata
Foto: ACI GITONE

RIJEKA - Realizacija projekta izgradnje buduće marine u riječkoj luci Porto Baroš, ovog će lipnja i službeno započeti uručenjem Ugovora o koncesiji za izgradnju luke nautičkog turizma Porto Baroš. Članovima Uprave tvrtke ACI – GITONE ugovor će svečano uručiti potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te otvoriti vrata buduće marine Rijeka.

Riječ je o najvećoj investiciji u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijednoj više od 50 milijuna eura, koju će provesti društvo ACI-GITONE. Nastalo u suradnji najvećeg lanca marina na Mediteranu – ACI d.d. i tvrtke GITONE Kvarner d.o.o. kao jednog od najeminentnijih domaćih aktera u području turističkih i hotelijerskih usluga, društvo ACI-GITONE za ovo pomorsko dobro od gotovo 106 tisuća četvornih metara ostvarilo je koncesiju na 30 godina.

Buduća marina Rijeka imat će oko 230 vezova i mnoštvo sadržaja, a u prvoj fazi djelovanja planira se i više od 130 novih radnih mjesta.

Prostor Porto Baroša koji je dosad građanima bio nedostupan, otvorit će se i omogućiti Riječanima i drugim posjetiteljima na korištenje šetnicu, restorane, trgovine i mnoštvo drugih sadržaja. Prilikom svečanog uručenja ugovora, buduća marina Rijeka će po prvi put otvoriti svoja vrata svima.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Aci marina Rijeka- prikaz Porto Baroša s mora
Anđelko Petrinić, direktor tvrtke Aci-Gitone najavio je svečano uručenje koncesijskog ugovora za buduću nautičku marinu Aci marina Rijeka Tim povodom za građane Rijeke i okolice bit će otvoren dio Porto Baroša, točnije Senjskog pristaništa. Bit će prikazan i kratki film koji tematizira Po…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.