1 min. čitanja

NEVRIJEME U DALMACIJI Vatrogasci na Hvaru imali pune ruke posla

NEVRIJEME U DALMACIJI Vatrogasci na Hvaru imali pune ruke posla
Foto: DVD Hvar

HVAR – Zbog kišnog nevremena u Splitsko-dalmatinskoj županiji vatrogasci su zabilježili nekoliko tehničkih intervencija, a udar groma je prouzročio požar objekta.

Područje grada Hvara tijekom 14. studenog zahvatilo je kišno nevrijeme koje je prouzročilo bujicu, odrone zemlje, plavljenje objekata te udar munje u krovište stambenog objekta. Na 6 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata i  prostora te na gašenju požara krovišta kuće bili su angažirani vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar.

Foto: DVD Hvar

– Vatrogasci na Hvaru se s ovakvim situacijama susreću nekoliko puta godišnje. Imaju materijalno-tehnička sredstva i ljudstvo i znaju kritične točke tako da je na Hvaru sve riješeno. Moram i napomenuti da ovakve intervencije odrađuju isključivo vatrogasci – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Foto: DVD Hvar

Osim na Hvaru, Županijski vatrogasno-operativni centar Split zaprimio je u večernjim satima dojavu o požaru objekta u Tučepima u kojem je bio zahvaćen namještaj u prizemlju kuće na površini 30 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Makarska i DVD Tučepi. Intervencija vatrogasaca završila je u 23:52 sati.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.