2 min. čitanja

Nastavlja se razvoj outdoor aktivnosti u polju Jezero

Nastavlja se razvoj outdoor aktivnosti u polju Jezero
Foto: Jure Divić / TZ Vrgorac (Facebook)

VRGORAC - Turistička zajednica grada Vrgorca izgradila je prvo odmorište za bicikliste uz sami tok rijeke Matice, a ovih dana završeno je i drugo takvo odmorište.

Vrgoračko polje postaje cikloturistička destinacija, dokazuju to brojna ulaganja u biciklističku infrastrukturu.

Izgradnjom drugog odmorišta uz rijeku Maticu, uz već postavljene toteme - putokaze, biciklistima su za ovu turističku sezonu pripremljene biciklističke staze kroz polje koje teritorijalno povezuje dva grada i jednu općinu.

Turistička zajednica grada Vrgorca izgradila je prvo odmorište uz tok rijeke Matice, a ovih dana završeno je i drugo takvo odmorište koje je opremljeno kompresorom za napuhivanje zračnica i alatima za sitne popravke.

Prvo odmorište postavljeno je nedaleko od Vinskog mosta na dionici od Vrgorca prema Pločama, a drugo kod izvora Butina uz samu rijeku Maticu.

TZ grada Vrgorca je prošle godine putem natječaja TZ Splitsko-dalmatinske županije ishodila 70.000,00 kuna za gradnju drugog po redu odmorišta na toku rijeke Matice čija je realizacija upravo dovršena. Gradnju je financijski potpomogao Grad Vrgorac s iznosom od 27.937,50 kn te Gradska čistoća d.o.o. koja je odradila sve pripreme radove.

Dio je to većeg projekta kojim se turistički valorizira jedna od najplodnijih zelenih oaza Dalmacije, naše prekrasno Vrgorsko polje zvano Jezero, čime korak po korak nastavljamo graditi našu malu, ali sve poznatiju, mikro destinaciju, priopćili su iz TZ-a.

U polju Jezero, koje je najveće vinogorje u Hrvatskoj, uskoro će biti postavljene i info table koje će kao i odmorišta i totemi biti izrađeni od prirodnih materijala, a služiti će biciklistima i kajakašima koji vježbaju na rijeci Matici.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Utrka 4 Islands MTB race vraća se i ovoga proljeća
Petodnevna etapna brdska biciklistička utrka koja se već osmu godinu održava na kvarnerskim otocima vraća se i ovoga proljeća, od 18. do 22. travnja 2023. Radi se o 4 otoka - Krku, Cresu, Lošinju i Rabu - koji će se obići u 5 dana. Ukupno se na osmom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.