2 min. čitanja

Nastavlja se bijes građana protiv kamenoloma u Vrsinama: "Ne damo didovinu!"

Nastavlja se bijes građana protiv kamenoloma u Vrsinama: "Ne damo didovinu!"
Foto: Screenshot/Facebook(Marinski list - kronike Općine Marina)

Danas su predstavnici mještana naselja Vrsine u suradnji s udrugom Eco selo Vrsine predali Općini Marina peticiju protiv realizacije Projekta izgradnje novog kamenoloma!

Građani mogu i hoće kad su složni i znaju zašto se bore! U ovom slučaju protiv otuđivanja njihove zemlje, protiv trovanja njihove djece i načina života!

Kamenolom će kažu zaustaviti, a žele i prenamjenu tog područja iz industrijske u poljoprivrednu zonu. Stigli su danas "pod prozor" Anti Mamutu, načelniku općine Marina koji je obećao kako će "učiniti sve da kamenolom ne zaživi". Koliko ljudi vjeruju takvim obećanjima potvrđuje i činjenica da spremaju i novi veliki prosvjed pred Županijom, a planiraju se povezati sa svima koji imaju sličan problem!

- Općinski načelnik primio je predstavnike mještana i udruge te dao svoje stajalište i činjenično stanje o istome. Eksploatacijsko polje „Oblik“ naslijedili smo u prostorno planskoj dokumentaciji SDŽ iz devedesetih godina. Nakon prikupljanja kompletne dokumentacije i uvida u istražne radnje koje se događaju na tom području pokrenuli smo izbacivanje istog kroz izmjene i dopune plana SDŽ koji je u tijeku. Svu dokumentaciju potkrijepili smo i peticijom mještana te se nadamo pozitivnom ishodu. Nadamo se da aktivnosti mještana naselja Vrsine neće prestati i da će u suradnji s Općinom, a na posljetku i s državnim institucijama krenuti u rješavanje ilegalnih deponija i svega onoga što je nelegalno na tom području. - stoji u Facebook objavi stranice Marinski list - kronike Općine Marina.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

NE KAMENOLOMU! Mještanima Vrsina otima se zemlja, a uz to ih se truje i uništava im se životni prostor!
Ovo maleno naselje u sastavu Općine Marina u Splitsko - dalmatinskoj županiji ima veliki problem - pohlepni pojedinci planiraju im priuštiti drugi kamenolom i doslovno uništiti živote. Kamenolom bi se trebao pozicionirati na katastarskim česticama 8701/615, 8826/2, 8831/3, 8832/3, 8838/8, 8830, 8827/2,

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.