2 min. čitanja

Nakon našeg članka, uklonjena betonska terasa u Mošćeničkoj Dragi: "Nije prošla priča o stogodišnjem postojanju!"

Nakon našeg članka, uklonjena betonska terasa u Mošćeničkoj Dragi: "Nije prošla priča o stogodišnjem postojanju!"
Foto: Čitatelj

MOŠĆENIČKA DRAGA - Diljem obale naziru se tragovi aktivnije primjene novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, a toga zasigurno ne bi bilo da nije građana koji uporno prijavljuju i medija koji o tome javno izvještavaju. Najnoviji, čini se, pozitivan slučaj, dolazi iz Mošćeničke Drage.

Prije nešto manje od mjesec dana pisali smo o željeznim šipkama i pripremama za betoniranje terase na samoj obali. Naime, radi se o pokušaju investitora da rekonstruira betonsku terasu koja je tamo već postojala, no iako je, tko zna kako dobio konzervatorske uvjete, no građevinsku dozvolu, odnosno potvrdu glavnog projekta ipak nema.

Betoniranje terase u Mošćeničkoj Dragi prije članka na Morskom HR

Investitor je projekt predao na ured za gospodarstvo u Opatiju, a Općina je unatrag nekoliko mjeseci reagirala i pozvala investitora da prestane s radovima bez obzira na ishodovane konzervatorske uvjete. On se izgleda oglušio na to, pa je nakon naše objave morao sve ukloniti.

- Vjerojatno zahvaljujući vašoj objavi, uklonjena je konstrukcija za betonžu "famozne" terase, koja je tu postojala pred cca 100 godina. Njenih ostataka nema, tako da tvrdnja "do nedavno ne stoji". Nažalost, ostali su novobetonirani temelji . Možda nisu skroz odustali i kad prođe sezona ponovno nastave tamo gdje su stali. Strancima svašta padne na pamet,  a konzenvatori su me razočarali.  Na sreću država je spora pa nisu uspjeli, ovog puta. Zahvaljujem vam na objavi. Za sad je vizura mjesta je ostala netaknuta. Nadajmo se da će tako i ostati - kaže čitatelj koji je i snimio te prijavio ove radove.

Uklonjeni pokušaji betoniranja nakon članka na Morskom HR

Ako nastavi, zato je tu - Morski HR koji mu neće dati mira. Ni ovom, ni bilo kojem "investitoru" kojem padne na pamet betonirati more ili raditi nešto po svome, bez ikakve dozvole. Ma gdje se nalazio!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Skele i željezne šipke na škrapama u Mošćeničkoj Dragi - Evo što za Morski HR kaže općinska vlast!
MOŠĆENIČKA DRAGA - Skele i željezne šipke po škrapama uz obalu uvijek su razlog da se oglasi alarm i ispita što se to točno događa. Tako je bilo i u ovom slučaju, a evo i odgovora! Čitatelj nam se javio s informacijom kako se u Mošćeničkoj Dragi nešto radi na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.