2 min. čitanja

Na Prvenstvu Hrvatske plivači PK Šibenik osvojili 16 odličja, a čak 7 ponio Toni Slavica

Na Prvenstvu Hrvatske plivači PK Šibenik osvojili 16 odličja, a čak 7 ponio Toni Slavica
Foto: PK Šibenik

ŠIBENIK – Sa 7 osvojenih odličja u svim dobnim skupinama na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine koje se u 8 dijelova održalo u Zagrebu, Toni Slavica, plivač Plivačkog kluba Šibenik novi je prvak Hrvatske u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 mješovito. Tu lijepu vijest podijelio je sa nama Dino Tepić, sportski direktor Plivačkog kluba Šibenik dodavši kako je na natjecanju između 415 natjecatelja iz 35 klubova,  nastupilo 6 natjecatelja PK Šibenik, Robert Vukičević i Marija Kardum u mlađe seniorskoj, Toni Slavica i Anamarija Vukičević u juniorskoj te  Luka Popović i Josip Bepo Srzić u mlađe juniorskoj kategoriji.

– Ujutro su plivane kvalifikacije,  dok je popodne rezervirano za finala. Svi plivači PK Šibenik izborili su popodnevna finala u barem dvije discipline. Ukupno su naši plivači osvojili 16 medalja. Najuspješniji je bio Toni Slavica, ovogodišnji sudionik Europskog Juniorskog prvenstva.   I u drugoj mješovitoj disciplini Toni je ponio naslov prvaka u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji,  dok je u apsolutnoj bio drugi. U disciplini 100 prsno Toni je još jednom došao do naslova viceprvaka u juniorskoj kategoriji – kazao je Dino Tepić.

Kako je istaknuo, Robert Vukičević je također briljirao u svojim nastupima na ovom prvenstvu.

– U disciplinama 200 leptir i 100 slobodno Robi je postao novi viceprvak Hrvatske u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji dok je u disciplini 100 slobodno podijelio broncu u istim kategorijama. Novom studentu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ovo je bilo posljednje natjecanje kao članu našeg kluba kojeg je zaključio na najbolji način. Uvjereni smo kako će plivačke i profesionalne uspjehe Robi i dalje nizati – naglasio je sportski direktor PK Šibenik.

Foto: PK Šibenik

U ženskoj konkurenciji, informirao nas je, ponovo je najuspješnija bila Marija Kardum. Nakon dva četvrta mjesta u disciplinama 200 mješovito i 200 leđno Marija je disciplini 200 leptir trećeg dana prvenstva osvojila dvije bronce u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.

– Nakon medalja u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj  konkurenciji na red je došlo i odličje u mlađe juniorskoj kategoriji. Osvojio ga je Luka Popović kao ulazni mlađi junior u disciplini 200 prsno posljednjeg dana natjecanja. Na natjecanju su nastupili još Anamarija Vukičević i Josip Bepo Srzić s plasmanima u popodnevnim B finalima. Po završetku natjecanja možemo reći kako je zaključena još jedna uspješna natjecateljska sezona. U svim dobnim kategorijama ostvareni su pojedinačni plasmani među prva tri. Ni ove godine nije prekinut niz seniorskog prvaka kojeg je ove godine osvojio Toni Slavica. Uz 16 medalja s Prvenstva Hrvatske za dobne skupine još 5 odličja dodali su kadeti s Prvenstva Hrvatske za kadete. U dobnim skupinama mlađih kadeta i početnika s Regionalnog prvenstva Hrvatske također smo se vratili 15 odličja – ponosan je Tepić.

Natjecateljima slijedi pauza od tri tjedna te nakon toga pripreme za iduću sezonu i nastupe u malim bazenima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.