2 min. čitanja

Na otvorenom veslačkom prvenstvu Zagreba svi natjecatelji VK “Krka” osvojili medalje

Na otvorenom veslačkom prvenstvu Zagreba svi natjecatelji VK “Krka” osvojili medalje
Foto: Nives Crnogaća

Prošlu subotu na zagrebačkom Jarunu održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u veslanju, na kojem je nastupilo i 14 članova Veslačkog kluba “Krka”. Svi redom osvojili su medalje i tako najavili žestoku borbu na predstojećem Nacionalnom prvenstvu koje će se održati idući tjedan u Zagrebu.

Krkaši i krkašice nastupili su u 6 posada i svi su osvojili medalje.

Foto: Jakov Slavica i Franko Dobra/Nives Crnogaća

Pa su tako Jakov Slavica i Franko Dobra osvojili srebrnu medalju u kadetskom dvojcu na pariće, zaostavši za vodećim manje od 3 sekunde. Brončana medalja pripala je ekipi četverca na pariće, koji su činili Alberto Rossini, Šime Slavica, Šime Bilić i Duje Garma, a za koje se predviđa dobra budućnost.

Tonko Bogdan, Bartol Filip Medić, Nikola Knežić i Filip Šarlija osvojili su srebro u utri četverca na pariće za juniore, no za vodećom ekipom V.K. Trešnjevka zaostali su čak 40 sekundi.

Foto: Franka Zorčić i Sara Slugan?Nives Crnogaća

Franka Zoričić i Sara Slugan također su osvojile srebro u dvojcu na pariće za mlađe juniorke, dok je Šime Grubišić osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u samcu za mlađe kadete. Borben kao i uvijek, žustrim zaveslajem slomio je otpor tjelesno puno jačih vršnjaka u drugoj polovini utrke.

Foto: Tara Doodney/Nives Crnogaća

I na kraju Tara Doodney, mlađa kadetkinja u skifu kojoj je ovo bila prva utrka u životu. Tara je u ponovljenom startu “izletjela kao iz puške” da bi je tijekom utrke prestigla puno snažnija kolegica iz V.K. „Glagoljaš“ (Krk) pa je mlada krkašica osvojila srebrnu medalju. Čestitamo.

Mladi veslači već idući tjedan imaju priliku pojačati sjaj svojih medalja, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje će se održati u Zagrebu od 15.-19.rujna.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.