1 min. čitanja

Otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah u Zagrebu!

Otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah u Zagrebu!
Foto: Pexels

Ronilački klub Submania organizira Otvoreni kup Hrvatske međunarodnog karaktera u bazenskom ronjenju na dah. Natjecanje de se održati prema pravilima CMAS federacije 13. i 14. travnja u Zagrebu na bazenu Utrina.

Na natjecanju de nastupiti najbolji svjetski sportaši i sportašice ovog sporta iz hrvatske i inozemstva koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

U subotu 13.04. natjecanje se odvija u dvije faze. Prva faza traje od 10:00 do 13:30 tijekom koje de se održati natjecanje iz disciplina dinamike; ronjenje bez peraja(DNF), kao najteža disciplina, ronjenje s perajama (DYN BF), te ronjenje s mono, odnosno jednom perajom (DYN). Druga faza natjecanja u subotu 13.04. cijela je rezervirana za disciplinu statike (STA), držanja daha na površini bazena u plutajućem položaju, te de trajati od 17:00 do 19:30.

U nedjelju 14.04. program se odvija u tri faze. Prva faza natjecanja je od 10:00 do 12:45 tijekom koje de se održati drugi dio disciplina iz dinamike; ronjenje bez peraja (DNF), ronjenje s perajama(DYN BF), te ronjenje s mono odnosno jednom perajom (DYN). Druga faza programa traje od 14:00 do 14:30 tijekom koje de se prvi puta u povijesti hrvatskog bazenskog ronjenja na dah održati disciplina izdržljivosti 4x50 gdje natjecatelji imaju za cilj u što kradem roku odroniti osam dionica od 50 metara. U trećoj fazi nedjeljnog programa koja traje od 14:00 do 18:00 održati de se proglašenje pobjednika, dodjela nagrada najuspješnijima u svim disciplinama, te prigodni domjenak za sve sudionike natjecanja.

Također, u svrhu promocije natjecanja među mlađim dobnim kategorijama na natjecanju de prvi puta biti posebno i nagrađena juniorska skupina natjecatelja.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.