1 min. čitanja

SP Jedrenje: Stipanović šesti, Jurišić deveti

SP Jedrenje: Stipanović šesti, Jurišić deveti
Foto: Tonči Stipanović / Facebook

Na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7 (nekadašnji Laser) u meksičkom Riviera Narayitu održana su nova dva plova po optimalnom vjetru jačine do 14 čvorova, a u ukupnom poretku Tonči Stipanović drži šesto, a Filip Jurišić deveto mjesto, te su se obojica plasirala u finalnu skupinu.

Dvostruki olimpijski doprvak Tonči Stipanović bio je u petom i šestom plovu imao osmi i 29. ulaz u cilj, te nakon kvalifikacija s 27 negativnih bodova drži šesto mjesto. Jurišić je bio odličan deveti i treći, a s 34 boda je na devetoj poziciji.

Mladi Bruno Gašpić je imao 30. i 24. mjesto, te je 52. s 116 negativnih bodova, ali se i on plasirao u finalnu Zlatnu skupinu, u koju ulazi polovica od 126 jedriličara.

Nakon šest odrađenih plovova od ukupno 12 vodi Francuz Jean-Baptiste Bernaz s 12 negativnih bodova, ispred Britanca Eliota Hansona (15) i Mađara Jonatana Vadnaija (18). Ispred Stipanovića su još Britanac Daniel Whatley (19), te Tončijev i Filipov klupski kolega iz splitskog Mornara Cipranin Pavlos Kontides (20).

Regata završava u nedjelju.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.