1 min. čitanja

Na more se sve više kreće radnim danom a ne više samo vikendom

Na more se sve više kreće radnim danom a ne više samo vikendom
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

Iako je radni dan, i danas se na autocestama prema moru stvaraju gužve.

Pojačan je promet prema moru, osobito na A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, na Krku i Krčkom mostu. Na A1 kolone i povremeni zastoji su između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora. Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema Lučkom kolona je od oko 3 km, između čvorova Kosnica i Ivanja Reka u smjeru Bregane oko 3 km.

Na A4 kolona je između čvora i naplate Goričan oko 2 km, a između čvorova Popovec i Ivanja Reka u smjeru Zagreba oko 4 km. Na DC1 kolone su kod Rakovog Potoka i Turnja. Moguća su čekanja u trajektnim lukama te na GP-ovima.

Mijenjaju se navike vozača

Nekad je subota bila udarna, tog dana su svi birali kretati prema moru, tj. na svoj put. Sad je to petak. Iz HAK-a stiže sugestija da svi oni koji mogu to učine u utorak ili srijedu jer je tih dana najmanje vozila na prometnicama i kažu da ćete tako najbrže i najsigurnije doći do svoje željene destinacije.

Ako je suditi po broju vozila na cestama možemo biti zadovoljni. Obaraju se rekordi iz vikenda u vikend. Ako uspoređujemo 3. srpanjski 2019. s vikendom koji je sada iza nas, kroz naplatne postaje Lučko prošlo je vozila za više od oko 4 posto, ako pak uspoređujemo srpanj 2019. s ovim mjesecom, vozila je na cesti bilo više za 14 posto.

– Većih gužvi nema, iz HAK- apeliraju na opreznost, strpljenje. Da se na put ne ide umoran, radi svoje i tuđe sigurnosti. U Hrvatskoj je trenutno više od 9 tisuća gostiju. Najviše stranih turista pa možemo reći da sezona ide u smjeru koji smo priželjkivali, piše HRT.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.