3 min. čitanja

Na Krku najavljen projekt dogradnje luke Baška, vrijedan 41 milijun kuna

Na Krku najavljen projekt dogradnje luke Baška, vrijedan 41 milijun kuna
Foto: ŽLU Krk

BAŠKA – U Baški je u četvrtak, 22. listopada 2020. održana početna tiskovna konferencija projekta „Dogradnja luke Baška“ na kojoj su u  nazočnosti Ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i župana Primorsko- goranske županije Zlatka Komadine,  potpisani ugovori s izabranim izvođačima radova.

Uvodno, načelnik Općine Baška Toni Juranić je objasnio značaj ovog projekta za budućnost stanovnika i turizma bašćanskog kraja,  te izrazio posebno zadovoljstvo Ugovorom i skorašnjim početkom radova, najavivši više faza izgradnje luke u Baškoj.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je istaknuo kako je ovo nastavak investicijskih ulaganja u obalnu infrastrukturu naših gradova i općina,  kojima su more i obale važan razvojni resurs. Naglasio je da se pravovremenim prostornim planiranjem i pripremi projekata od strane županijskih lučkih uprava, kroz suradnju s resornim ministarstvom spremno dočekal o natječaje za  sufinanciranje gradnje lučke infrastrukture iz europskih fondova. Pohvalio je i suradnju svih sudionika na ovako značajnim  projektima ulaganja u lučku infrastrukturu, podsjetivši prisutne koliko je projekata samo na razini osam Županijskih lučkih uprava,  kojima je osnivač PGŽ, realizirano u 21 godinu postojanja sustava lučkih uprava.

Foto: ŽLU Krk

Ministar Oleg Butković je istaknuo kako je u svih sedam primorskih županija, u suradnji s nadležnim županijskim lučkim upravama,  pokrenut veliki investicijski ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro, vrijedan preko milijardu kuna. Riječ je o projektima koji se  uglavnom financiraju europskim bespovratnim novcem, u 85-postotnom iznosu.

– Na području Primorsko-goranske županije provodi se pet takvih projekata, svi su aktivni, a neki se privode kraju, bez većih  problema – naglasio je ministar Butković.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert, koja je ujedno i izvršitelj ovog projekta, u svojoj je prezentaciji predstavio tijek projekta, od ideje i vizije pa do izbora najboljih izvođača radova s kojima je uslijedilo potpisivanje ugovora:

  1. IZVOĐENJE RADOVA NA DOGRADNJI LUKE BAŠKA

U ime Zajednice ponuditelja Aqua Mont Service Beograd, Aqua Mont Service d.o.o. Split

Ugovor je potpisao Zdenko Dvornik, direktor tvtke Aqua Mont Service d.o.o. Split

Vrijednost ponude iznosi 26.600.000 kuna/ 33.250.000 kuna s PDV-om

  1. USLUGA STRUČNOG NADZORA GRAĐENJA I KOORDINATORA ZAŠTITE NA RADU 

U ime Zajednice ponuditelja: IG d.o.o. Labin, Marecon d.o.o. Rijeka, TIM d.o.o. Rijeka,

ugovore su potpisali direktori tvrtki ponuditelja Edi Zupičić, Dinko Hrešić i Željko Valković

Vrijednost ponude: 608.000 kuna/ 760.000 kuna s PDV-om

  1. USLUGA VOĐENJA GRAĐEVINSKOG DIJELA PROJEKTA 

U ime tvrtke Karloline -Kling d.o.o. Lič, ugovor je potpisao direktor Marinko Prostran

Vrijednost ponude: 195.000 kuna/237.900 kuna s PDV-om

  1. USLUGA PROJEKTANTSKOG NADZORA GRAĐENJA 

U ime tvrtke Marecon d.o.o. Rijeka, ugovor je potpisao direktor Dinko Hrešić

Vrijednost ponude: 178.000 kuna/225.000 kuna s PDV-om

Foto: ŽLU Krk

Projektom će se dograditi postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući  privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također će se podići razina usluge za korisnike javnih  brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala  vozilima dostave i hitne pomoći.

Vrijednost projekta iznosi 41.166.298,55 kuna, od čega su 39.709.975,94 kuna bespovratna sredstva, dok će razliku financirati  korisnik i izvršitelj projekta Županijska lučka uprava Krk. Početak radova, tj. uvođenje izvođača u posao, očekuje se u roku 15  dana, tj. do 6. studenog 2020., a ugovoreni rok završetka radova je 9. prosinca 2023. godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DOGRADNJA LUKE BAŠKA NA KRKU Sutra potpisivanje ugovora, stiže i Butković
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.