1 min. čitanja

DOGRADNJA LUKE BAŠKA NA KRKU Sutra potpisivanje ugovora, stiže i Butković

DOGRADNJA LUKE BAŠKA NA KRKU Sutra potpisivanje ugovora, stiže i Butković
Foto: ŽLU Krk

BAŠKA – Potpisivanjem ugovora s izabranim izvođačima i službeno započinju radovi na projektu dogradnje luke Baška na otoku Krku. Ugovor će potpisati ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, Goran Lajnert te u ime izvođača radova, odnosno zajednice ponuditelja, direktor Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik, a na svečanosti će sudjelovati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko- goranske županije, Zlatko Komadina te načelnik Općine Baška, Toni Juranić.

Podsjetimo, projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kroz koji se ulažu europska sredstva u lučku infrastrukturu koja povezuje otoke i tako otočanima osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje s kopnom tijekom cijele godine. Projekt dogradnje luke Baška, vrijedan 41,2 milijuna kuna započeo je u rujnu prošle godine potpisivanjem Ugovora o financiranju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Županijske lučke uprave Krk, kao korisnika bespovratnih sredstava iz EU fondova, a rok završetka je do prosinca 2023.

Projektom će se dograditi postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također, podići će se razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave  i hitne pomoći.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.