2 min. čitanja

Na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije čak dva hrvatska autora

Na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije čak dva hrvatska autora
Foto: Sandro Puncet i Božan Štambuk

U konačnom izboru fotografskog natječaja Svjetske meteorološke organizacije (WMO) za meteorološki kalendar za 2022. godinu, našla su se čak dva hrvatska autora. Žiri je u izboru od više od stotinu prijavljenih fotografija odabrao njih 14 i to po jednu za svaki mjesec i dvije za naslovnicu kalendara, a ovo nije prvi put da upravo autori iz Hrvatske ulaze među najbolje – dogodilo se to i godinu prije.

Sandro Puncet s Lošinja postao je redoviti autor ovog prestižnog kalendara, a mladi brački fotograf Božan Štambuk kojeg smo upoznali i na našim stranicama kroz fenomenalnu astro-fotografiju, nije ništa lošiji ni kad je meterologija u kadru u pitanju.

Foto: Sandro Puncet

– Nakon javnog glasanja o 60 fotografija u užem izboru, WMO žiri meteorologa i fotografa odabrao je 14 fotografija za kalendar (jedna mjesečno, plus dvije za naslovne fotografije). Konačni izbor temeljio se na glasovima, fotografskim zaslugama i meteorološkom interesu. Žiri je također uzeo u obzir geografsku i regionalnu ravnotežu u skladu s stasom WMO-a kao organizacije Ujedinjenih naroda – kazali su iz WMO-a.

– Konačni izbor bio je izuzetno težak zbog izvanredne kvalitete mnogih od preko 100 fotografija koje su poslane. Voljeli bismo da smo mogli odabrati više fotografija. Za nas u Tajništvu WMO-a, organizirati foto natjecanje je privilegija i izvor ponosa.

Foto: Božan Štambuk

Zahvaljujemo svima onima koji su podijelili svoje fotografije s nama. Zahvaljujemo se i tisućama ljudi koji su glasali za svoje omiljene fotografije na našoj Facebook i Instagram stranici.

Nastojat ćemo prikazati što više od 60 fotografija u kratkom popisu na našoj web stranici i kanalima društvenih mreža te podijeliti s našim partnerima iz Ujedinjenih naroda. Kao i uvijek, zaslužit ćemo fotografa – kazali su organizatori.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Među 70 fotografija Svjetske meteorološke organizacije za kalendar za 2021., čak 8 iz Hrvatske
VIDEO Brački fotograf snimao približavanje grmljavinskog nevremena
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.