2 min. čitanja

Na Hvaru počeo Maraton dobrote – Skupljaju se sredstva za pomoć udruzi Perle

Na Hvaru počeo Maraton dobrote – Skupljaju se sredstva za pomoć udruzi Perle
Foto: Nikola Radovani

HVAR – Na Hvaru je započela sportska humanitarna akcija Daj 5 za Perle, u kojoj se prikupljaju sredstva za istoimenu udrugu koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Cilj je skupiti 220 tisuća kuna potrebnih za održavanje jednogodišnjih terapija u udruzi Perle, a akciju su pokrenula trojica sportaša maratonaca – Toni Pavičić Donkić, Janez Maroević i Josip Jakelić. Prvi koji je “probio led” u ovoj hvalevrijednoj akciji bio je Toni Pavičić Donkić, svima znani Briškula, koji je jučer u 8:00 sati uskočio u more podno starogradske rive, te otplivao do Jelse – punih 27,5 kilometara.

Foto: Nikola Radovani

Maraton je danas nastavio Josip Jakelić Jaki, koji će na biciklu odvoziti rutu od Jelse do Hvara, zatim opet preko cijelog otoka do Sućurja, pa natrag do Hvara, čime će on i pratnja prijeći više od 200 kilometara.

Foto: Facebook/Udruga Perle

Sutra palicu preuzima naš proslavljeni atletski maratonac Janez Maroević koji u 7:00 sati iz Hvara kreće u obračun s kilometrima, trčeći preko Brusja, Vidikovca, Selaca, kroz Vrbanj, Jelsu, Vrbosku, kroz Ager, sve do velikog finiša u Starom Gradu na Tvrdalju.

U Starome Gradu, Hvaru i Jelsi postavljeni su štandovi na kojima se u humanitarne svrhe može pomoći Perlama kupnjom majice i torbe sa logom humanitarnog maratona, te umjetničkih djela od keramike koje je izradio umjetnik Frane Abramović iz Vrbanja.

Akcija će trajati do 15.10., a organizatori pozivaju i druge sportaše da se priključe Janezu, Toniju i Josipu u hvarskom Maratonu dobrote.

Foto: Facebook/Udruga Perle

Maraton dobrote – Daj 5 za Perle podržale su i brojne poznate osobe, među kojima je i Nina Badrić, česta posjetiteljica Hvara.

Detalje humanitarne akcije potražite na Facebook stranici Udruge Perle.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.