3 min. čitanja

MUKE PO PRIJEVOZU Hvarani najavljuju veliki prosvjed protiv Jadrolinije!

MUKE PO PRIJEVOZU Hvarani najavljuju veliki prosvjed protiv Jadrolinije!
Foto: Facebook/Screenshot/YouTube

Nakon objave da se trajekt "Zadar" upućuje na relaciju Split-Vis, Hvaranima je prekipjelo i izgleda da su strahovito ljuti na nacionalnog brodara!

Na Facebook stranici "Za otok" Hvarani su izrazili krajnje nezadovoljstvo onime što nazivaju "neredom" koji stvara Jadrolinija rotacijama trajekata. Njihovu objavu koja najavljuje ogorčenost situacijom u kojoj se otočani gotovo pa natječu tko će dobiti koji trajekt prenosimo u cijelosti.

- Poštovani,od siječnja nas "zavlačite" s vraćanjem trajekta "Zadar" na linuju Stari Grad- Split. Prvo je bilo- 35 dana remonta (do veljače) , pa će 10.3., pa će 1.4. pa da ne gledamo dalje sve arhivirane mailove- evo nam polovica 5.mjeseca i mi se još/opet vozimo Ujevićem i Farosom. Odgovorit ćete nam da su to trajekti također određeni za našu liniju, da je neki period vozio Marko Polo, da je vožnja od 120 i više minuta prema "propisima" , da nama nije ni priša ni gužva , a i da nam je na tim trajektima lipo...Ustvari- nećete jer ni na zadnji odgovora nemamo.Gospodo - prešli ste s ovim rošadama trajekata, kašnjenjima, neispolovljavanjima svaku mjeru.Ne poštujete otočanina općenito, od 1. do 6.mj. cirkusirate s raznim kombinacijama.Sada ste zbog svojih problema izmjestili Petra za Velu Luku, a Zadar za Vis i jos ponosno objavili tu informaciju kao da se to Hvarana ne tice.Fino mi pišemo mailove i sl., tu i tamo "zaprijetimo" kulturno nekim prosvjedom.Pa zar mislite da mi ne znamo organizirati prosvjed, zar mislite da i mi otočani nemamo svoju granicu, da ne znamo kako su Velolučani dobili ono što jesu i da smo to mogli , a možda i trebali odavno napraviti?Žalosno je što nas dovodite u poziciju da se otočani među sobom bore za nekakav brod koji im jednako treba jer vi drugog nemate.Šta funkcionirate po principu "zavadi (otočane međusobno) pa vladaj".U svojim "traženjima" smo uvijek bili korektni , realni , pa čak i previše.Zar uistinu govorite samo jezikom "trube i halabuke"?Izgleda da da. Mogli smo i kraće - ukoliko ne riješite problem na relaciji SG- ST organizirat ćemo prosvjed.A onda ćemo vam priuštiti i jedan zajednički "međuotočki" - da vidite da i otočani mogu biti složni i usmjerit svoje snage prema tj.kontra onima koji su za ovaj nered odgovorni, a ne jedni kontra drugih.GI "Za otok"ž

Hvarani dakle pripremaju veliki prosvjed, a Jadrolinija inače muku muli s novim trajektima koji još ne rade svoj posao. Za tri velika i polovna broda dali su gotovo 40 milijuna eura, a nijedan im još ne plovi i nitko ne zna reći kada bi mogli preuzeti dalmatinske rute.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

PREMA VISU IDE “ZADAR” Jadrolinija rotira trajekte na splitskom plovnom području
Kako bi se povećao kapacitet prijevoza putnika i vozila, od 06. svibnja trajekti Petar Hektorović i Bartol Kašić održavaju državnu liniju Split - Vela Luka - Ubli. Slijedom ove rotacije, državnu liniju prema Visu preuzeo je trajekt Zadar, izvijestio je nacionalni brodar Jadrolinija. Na državnoj liniji Split – Stari Grad (Hvar)
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.