2 min. čitanja

MRTAV RIBAR PRONAĐEN KOD VELE LUKE Prijatelji traže drugo plovilo i krivca, policija zasad ne vjeruje u kazneno djelo

MRTAV RIBAR PRONAĐEN KOD VELE LUKE Prijatelji traže drugo plovilo i krivca, policija zasad ne vjeruje u kazneno djelo
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

VELA LUKA – Ribar iz Vele Luke otišao je na lignje u subotu poslijepodne i kući se nije vratio. Nedugo potom, pronađeno je njegovo tijelo, a nakon toga i potonula brodica. Rodbina i prijatelji se pitaju „što se dogodilo“, a njegov kum Ivica Cetinić, koji nam je ispričao ovaj događaj je uvjeren da se radi o naletu drugog plovila, čiji je voditelj brodice, kako on tvrdi, uskrativši pomoć unesrećenome, pobjegao s mjesta nesreće. Policija istražuje događaj, no s obzirom na prikupljene dokaze, zasad sumnjaju da se radi o takvom tijeku događaja.

– Išao je na lignje u subotu popodne kod otočića Proizda, kraj Vele Luke. Inače najkasnije dođe u 22 sata doma. Žena je najprije mislila da je ostao prespavati, no kad nije došao doma, išli su ga tražiti ona i sin. Pronađen je sa strahovitim ozljedama. Brod najprije nije nađen, ali jesu vesla. Kad je došao doktor, rekao je da zovemo kriminalistiku jer mu je bilo sumnjiv način smrti. U plućima nije imao mora, već je dobio teške ozljede sprijeda i straga. Tijelo je jučer ujutro poslano na obdukciju, a sve se dogodilo prekjučer navečer – kazuje nam Ivica Cetinić kojem je unesrećeni 74-godišnji ribar bio vjenčani kum. Sumnja u dobre namjere policije, zbog čega je samoinicijativno na Facebooku objavio potragu za nepoznatim brodom, za kojeg sumnja da je krivac ovoj tragediji.

– Jutros je proađen njegov kaić uz sami kraj, na dubini od 12 metara. Podignut je na površinu balonima. U Veloj Luci ga je dočekala krim policija. Na plovilu se jasno vide tragovi oštećenja, a na motoru su ostali tragovi bijele boje i na spojleru isto i to smo sami vidjeli – kazuje nam Ivica, uvjeren da je brodica potonula jer je u nju navrlo more, a sve nakon što je neko nepoznato plovilo udario straga, te ozlijedilo njegova kuma, koji, kako on tvrdi, najvjerojatnije nije nastradao od utapanja.

Ipak, svjestan je da policija mora dovršiti očevid, pa čeka potvrdu od policije, koju smo također kontaktirali i pitali službene detalje.

– Mogu potvrditi događaj, a tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik, gdje će se napraviti obdukcija kojom će se sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti – kazuje nam glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, Andrijana Biskup.

– Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što zasada upućuje da je došlo do nasukavanja – dodaje Biskup i zaključuje da treba ipak pričekati službeni kraj izvida, kad će se sa sigurnošću moći utvrditi više činjenica.

Neslužbeno, od organa istrage doznajemo kako zasad ništa ne ukazuje na to da je došlo do naleta drugog plovila, no svi će nam reći da možemo govoriti samo o indicijama, dok će nalaz obdukcije nesretnog veloluškog ribara, koji se očekuje tijekom sutrašnjeg dana, ipak puno toga kazati.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.