2 min. čitanja

Rajski otočić kraj Vele Luke koji liječi i dušu i tijelo proglašen jednom od najboljih destinacija

Rajski otočić kraj Vele Luke koji liječi i dušu i tijelo proglašen jednom od najboljih destinacija
Foto: Boris Kačan

Otočić Proizd, kojega vodeći svjetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora redovno proglašavaju jednom od najboljih destinacija za turiste, smješten je na ulazu u Velu Luku na Korčuli.

Do njega možete doći privatnim plovilom ili taksi brodom koji polazi iz centra Vele Luke, a odlučite li se krenuti u obilazak, dočekat će vas zapanjujuća ljepota, netaknuta priroda i tirkizno more koje oduzima dah, piše Dalmacija danas.

Foto: Boris Kačan

Proizd je 2007. godine proglašen plažom godine hrvatskog Jadrana. Ovaj rajski otok udaljen je od centra mjesta samo pola sata vožnje taksi brodićem, a jednom kad posjetite ovaj otok tirkiznog mora i blagotvorne iscjeljujuće energije, uvijek ćete mu se vraćati.

Otok ima četiri prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu. Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom otoku koji je zbog bistrine mora idealno mjesto za one koje žele istraživati podmorje. Bjelina oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža ostavlja bez daha.

Na otoku se nalazi i nudistička plaža, ujedno jedina na otoku Korčuli, stoga na Proizdu zaista svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj rajski otok, boravak na njemu osvježava unutarnju energiju i blagotvorno djeluje na zdravlje, što ćete osjetiti čim prošećete njegovim stazama.

Duž staza su postavljene i energetske klupe, kao dio parka iscijeljujuće energije. Stoga jednom kad dođete na Proizd, ne žurite, zastanite na trenutak, duboko udahnite i osvježite svoju životnu energiju.

Ukoliko ste zaljubljeni, prošećite do Velog boka, poljubite se na kissing spotu i ponesite sa sobom uspomenu na najljepše mjesto za ljubljenje.

Posjetite otok Proizd, istražite njegove plaže, upijte bijelinu oblutaka, zaljubite se u 1000 nijansi tirkiza, obnovite energiju i za kraj, poljubite se na najljepšem mjestu za ljubljenje.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.