2 min. čitanja

ZAVRŠEN OČEVID Brodica na Proizdu se nasukala na podmorsku hrid i potonula, a ribar se utopio

ZAVRŠEN OČEVID Brodica na Proizdu se nasukala na podmorsku hrid i potonula, a ribar se utopio
Foto: Youtube / Screenshot

VELA LUKA – Stigli su i službeni rezultati policijskog očevida o tragičnoj nesreći u kojoj je nastradao 74-godišnji ribar iz Vele Luke.  Podsjetimo, u subotu je otišao na lignje i kući se nije vratio. Nedugo potom, pronađeno je njegovo tijelo, a nakon toga i potonula brodica. Rodbina i prijatelji su bili uvjereni da se radi o naletu drugog plovila, no policija je sad i službeno potvrdila da se radi o nasukavanju brodice i smrti ribara koja je nastala utapanjem.

Odgovor iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske prenosimo u cijelosti:

Vezano za dostavljeni upit prije svega želimo izraziti razumijevanje ožalošćenih u slučaju smrti 74-godišnjaka koji je svojim plovilom ribao pokraj otočića Proizd u korčulanskom akvatoriju, međutim moramo istaknuti da prikupljeni dokazi ne ukazuju na to da je ovdje riječ pomorskoj nesreći.

Naime, očevidom na plovilu, koje je pronađeno na 12 metara dubine, utvrđeno je da su sva oštećenja nastala ispod vodene linije, odnosno u dijelu plovila koje se nalazi ispod površine mora, dok iznad površine mora nisu uočena oštećenja nastala udarom, što otklanja mogućnost da je na plovilo 74-godišnjaka naletjelo neko drugo plovilo.

Osim toga, očevidom je u donjem dijelu plovila utvrđeno oštećenje u vidu rupe, uslijed čega je plovilo najvjerojatnije potonulo.

Zaključak provedenih očevidnih radnji je da je do oštećenja na plovilu došlo zbog nasukavanja plovila na neku podmorsku stijenu ili hrid.

Na Odjelu patologije dubrovačke bolnice danas je obavljena obdukcija na tijelu preminulog kojom je utvrđeno da je do smrti došlo utapanjem.

Dosadašnjim tijekom istrage nije utvrđena niti jedna indicija koja bi ukazivala na to da je u konkretnom slučaju došlo do pomorske nesreće ili nekog drugog kaznenog djela, međutim svakako želimo istaknuti da izvidi ovog događaja još nisu dovršeni i da smo zatražili mišljenje nadležne Lučke kapetanije kako bi se u cijelosti otklonila mogućnost da se u konkretnom slučaju dogodio neki oblik protupravnog ponašanja, odgovor je iz Dubrovačko-neretvanske policije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MRTAV RIBAR PRONAĐEN KOD VELE LUKE Prijatelji traže drugo plovilo i krivca, policija zasad ne vjeruje u kazneno djelo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.