2 min. čitanja

Mještani Ljupča nezadovoljni plažom: "Nevrijeme za ovo nije krivo"

Mještani Ljupča nezadovoljni plažom: "Nevrijeme za ovo nije krivo"
Foto: 057.info

Turisti koji su proteklih kišnih dana boravili u Ljupču poslali su fotografije koje svjedoče o zapuštenosti dviju mjesnih plaža. Pogrešno su vjerovali da će moći iskoristiti vrijeme između dviju kiša, no dočekali su ih blato, lokve i neuređena infrastruktura, presvlačionice bez tkanina, neispravni tuševi, nepodšišana trava, piše 057. info.

Direktor TZO Ražanac Ante Miletić rekao je kako je svjestan da plaža u ovakvim uvjetima ne izgleda dobro, kao da bi i trebala dodatna ulaganja, no puno je bolje, tvrdi on, kada ne pada kiša. Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac kojoj Ljubač pripada, kaže kako su posljednjih godina napravljeni veliki pomaci u uređenju dviju plaža, a ulagat će se i dalje u narednim godinama.

- Stanje vidljivo na fotografijama posljedica je nevremena te je sanirano. Grane su uklonjene, kao i razneseno smeće, a naručena su i dva platna koje je nevrijeme otrgnulo s kabina za presvlačenje, kaže Jordan.

Dodaje kako je na prostoru Općine dosta plaža koje potrebno uređivati, kako u Ljupču, tako i u Ražanci i Rtini.

- Turisti nas inače hvale za čistoću i uređenost plaža. U Ljupču smo sagradili jednu šetnicu uz plažu, a u sljedećoj fazi napravit ćemo šetnicu od Ljupča do Ljubačkih Stanova, za što smo već dobili sredstva. Uvijek može biti bolje, ali zadovoljan sam s ovim što smo do sada napravili, komentira Jordan.

No, na sve su reagirali i mještani Ljupča. Tvrde kako je situacija koju je opisao nezadovoljni turist prisutna kroz cijelu godinu, a ne samo nakon nevremena, a kao prilog tome šalju svoje fotografije plaže.

- Osim ljepšeg vremena sve ostalo je jadno. Kamenje izvire iz zemlje ispod ljuljačke, sve je nepokošeno i neuredno. Tu nevrijeme nije krivo. Nazovi-tuševi na plaži šaka su u nos cijelom mjestu, novi zid koji bi trebao ne znamo što značiti nezavršeni i iz njega vire "žileti" i armaturni željezo. Ne vjerujemo da je za to krivo nevrijeme. Prikolice uredno ostavljene na javnoj zelenoj površini. Je li i za to krivo nevrijeme? - pitaju se, a piše 057. info.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.