2 min. čitanja

Medvjed uništava košnice, ponekad i cijele pčelinjake

Medvjed uništava košnice, ponekad i cijele pčelinjake
Foto: Unsplash / Ilustracija

Buzeštinom i obroncima Ćićarije hara medvjed - u zadnjih desetak dana u pet navrata je oštetio dvadesetak košnica u tri različita pčelinjaka.

U zadnjih desetak dana medvjed je u pet navrata oštetio dvadesetak košnica u tri različita pčelinjaka, kod Pašutići i Ročkog Polja na Buzeštini i u Brgudcu na obroncima Ćićarije, prenosi Glas Istre.

Pčelinjak u Brgudcu pohodio je dva puta - najprije je oštetio jednu košnicu, a proteklog vikenda doslovno razrušio cijeli pčelinjak, svih petnaestak košnica pčelara Borisa Ivančića iz Brgudca, člana Pčelarske udruge Buzet.

U prva četiri napada stradala je po jedna košnica, a u zadnjem je Ivančiću u Brgudcu uništen cijeli pčelinjak, pa u Pčelarskoj udruzi razmišljaju predložiti članovima da mu pomognu, daju pčele i vrate pčelinje zajednice u normalu.

Ne možda u onom broju koje je imao, ali barem pola, navodi predsjednik Pčelarske udruge Buzet Dejan Blažević i dodaje da je moguće da se medvjedi više ne spuštaju s Ćićarije, već se brlože i na području Buzeštine, kao i da u ovom slučaju nije riječ o jednom medvjedu, već više njih.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvjed svakodnevno u selu, nedavno bio u pčelinjaku lokalnog OPG-a
MIROŠI - OPG Šarar ima stotinjak društava, međutim posao im remeti neželjeni posjetitelj. Medvjed im je nedavno prevrnuo košnice, ali još je gore što svi u selu žive u strahu zbog njegovih svakodnevnih posjeta. U obitelji Šarar tradicija bavljenja pčelarstvom postoji minimalno 160 godina, vjerojatn…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.