2 min. čitanja

MEDIJSKI PRITISAK SE ISPLATIO Stanovnici hvarske uvale: ‘Prodisali smo napokon’

MEDIJSKI PRITISAK SE ISPLATIO Stanovnici hvarske uvale: ‘Prodisali smo napokon’
Foto: Čitatelj

PRIBINJA – Mještani hvarske uvale Pribinja napokon mogu odahnuti. Dobili su što su tražili – malo mira, puno manje bova i još manje smeća pristiglog od brodova, koji su u uvalu dolazili kako bi objedovali u obližnjoj konobi, a čija je vlasnica izravno prozvana jer je postavila puno više bova u uvalu od dopuštenog.

Kada su nam se prije dva mjeseca obratili mještani uvale Pribinja na otoku Hvaru, očajni što ih institucije godinama ignoriraju, nismo računali na to da će raspetljavanjem ove priče na površinu isplivati brojni nedostaci u funkcioniranju lokalnih institucija.

Foto: otok-hvar.hr

Pa ipak prihvatili smo se priče, kontaktirali sve strane, neki su bili zadovoljni, neki susretljivi, a neki uvrijeđeni i neugodni. No to su sve “čari novinarskog posla” na koje s godinama steknete imunitet.

Danas smo ponovno dobili pismo od mještana Pribinja, no ovaj put pismo zahvale.

– Nakon Vašeg teksta, stanje u uvali Pribinja na Hvaru se značajno popravilo. Vidi se koliko znači pritisak medija na institucije. Policija dolazi u uvalu dva puta tjedno. Vlasnica potapa bove pod vodu, odnosno stavlja boce umjesto bovi, a boce potonu pa se ne vide. Onda ih tako vadi po potrebi. Iako opet izbjegava zakon, očito je i njoj jasno da nije OK pa je broj bovi značajno smanjila i udaljila ih je od kuća i kupača.

Nama ovakva situacija ne smeta i nećemo se dalje buniti jer smo prodisali. Još jednom hvala Vam u ime nas 8 mještana i iznajmljivača apartmana, i samo naprid – stoji između ostalog u pismu zahvale.

Redakcija Morskog zahvaljuje na lijepim željama i obećaje svim čitateljima da će i dalje raditi u cilju pravovremenog i vjerodostojnog informiranja, vodeći računa da u svakoj priči kojom se bavimo budu zastupljene sve uključene strane.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

KAOS NA HVARU Pitomu uvalu pretvorili u divlju marinu, institucije ne reagiraju, mještani nemoćni
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.