2 min. čitanja

Manifestacija Od Punte do Punte, morem i kopnom, oduševila Rovinj u proslavi Dana Grada

Manifestacija Od Punte do Punte, morem i kopnom, oduševila Rovinj u proslavi Dana Grada
Foto: Lucija Ukić

ROVINJ - U nedjelju, 17. rujna 2023., u uvali Ruja i ispred popularnog  bara Come Back, u Rovinju se organizirala 16. sportsko-edukativna manifestaciju pod nazivom "Od punte do punte morem i kopnom - Da punta a punta via mare e via terra!" Ova izvanredna manifestacija održava se svake godine u tjednu proslave Dana grada Rovinj-Rovigno i blagdana Svete Eufemije.

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje. Ova manifestacija ističe se svojim sportsko-edukativnim karakterom, fokusirajući se na istraživanje obale Rovinja, umjesto organizacije  natjecanja. Cilj sudionika bio je istovremeno dotaknuti svaki rt ovog prekrasnog dijela obale, koristeći različite načine kretanja - plivanjem, trčanjem, hodanjem i vožnjom biciklom.

U izvanrednim vremenskim uvjetima koji su uključivali mirno i sunčano vrijeme, dvadesetak hrabrih plivača krenulo je i preplivalo 6000 metara, započevši u uvali Valsaline i završivši plivanje u uvali Ruja (kod Come Back bara) u 12 sati. Trkači su otrčali od uvale Ruja do TN Valalta i natrag, ukupno 5000 metara. Biciklisti i hodači su se upustili u avanturu na stazi Štrika ferata. Svi sudionici su se ponovno okupili u 12 sati ispred beach bara Come Back, gdje su ih čekali osvježenje i prilika za druženje.

Ovogodišnja tema manifestacije, "Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more. Amo Rovigno le sue splendide spiagge e il suo limpido mare!", usmjerena je prema poticanju građana da  aktivnostima poput plivanja, pješačenja, bicikliranja i trčanja unaprijede svoj životni standard i brinu se o svom zdravlju. Istovremeno, istraživanjem i imenovanjem svih punti i uvala koje su obišli, sudionici doprinose očuvanju bogate kulturne jezične baštine ovog područja.

Manifestaciju je organizirala Sportska zajednica Grada Rovinj-Rovigno, a više informacija pronađite OVDJE.

Gordan Ukić


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.