2 min. čitanja

Mali trgovci u Rijeci volontiraju od za pomoć potrebitima

Mali trgovci u Rijeci volontiraju od za pomoć potrebitima
Foto: Pixabay/Ilustracija

RIJEKA - Bliže se božićni i novogodišnji blagdani pa su tako sve češće i razne humanitarne akcije. Na Jadranskom trgu u Rijeci postavljen je štand s adventskim vijencima, svijećama i kuglicama za bor. Sredstva su namijenjena Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, a organizirali su je - riječki osnovnoškolci.

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu. Stoga mali trgovci rade od jutarnjih sati.

- Ja sam došla kako bih mogli prodavati a ja sam došla da bismo prikupili novac i da bismo novac dali siromašnima - kažu Chiara i Rita.

- Došao sam kako bih volontirao za druge ljude - kaže Josip.

- Ja sam došla kako bi, nadajmo se, prodali sve ove proizvode koje smo mi iz Zadruge Maslačak napravili i da bi prikupili novce za potrebite - kaže Eva.

Svi su oni učenici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" u Rijeci, koja njeguje kreativnost, poduzetništvo i volonterski duh.

Foto: Pixabay

- Suradnja s riječkim hospicijem jedna je u nizu od naših donacija. Možemo biti ponosni što su naši kreativni i vrijedni učitelji i učenici izradili mnogobrojne proizvode - kaže Morena Poljančić iz Učeničke zadruge Maslačak Katoličke OŠ "Josip Pavlišić" iz Rijeke.

Ovaj je štand udružio ljude velika srca.

- Većinu rukotvorina radili su naši vjerni volonteri u hospiciju, a dio toga su nam donirali, izradili za nas, učenici i učitelji Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" - kaže č. s. Leopolda Jelena Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić, Rijeka.

Svi koji u kutiju s dobrovoljnim prilozima ubace novac za adventske vijence, kuglice za bor i svijeće pomažu humanitarnoj akciji kojom će se kupiti uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala u riječkome Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.