1 min. čitanja

Luke Zenta i Spinut još godinu dana pod upravljanjem Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije

Luke Zenta i Spinut još godinu dana pod upravljanjem Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Boris Kačan

SPLIT – Vlada je na sjednici u četvrtak donijela izmjenu Odluke o davanju Lučkoj upravi Splitsko – dalmatinske županije na privremeno upravljanje i korištenje lučkih područja postojeće sportske luke Zenta i postojeće sportske luke Spinut.

Naime, budući da su koncesije za luke posebne namjene Zenta i Spinut u međuvremenu istekle, a nisu stečeni uvjeti za raspis javnog prikupljanja ponuda i dodjelu koncesije, Lučka uprava Splitsko – dalmatinske županije pravovremeno je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture  dostavila zamolbu za produljenjem roka za privremeno upravljanje i korištenje lučkih područja navedenih sportskih luka.

Osim toga, dostavljeno je i izvješće o radu iz kojeg je razvidno kako je uveden red u poslovanje predmetnih luka, kao i to da su zaključeni potrebni ugovori s korisnicima, pregledana infrastruktura te pripremljen projekt kojim će se zamijeniti svi gatovi u luci Zenta čime će se osigurati preduvjeti za dodjelu koncesija i uspješniji razvoj sporta na području Grada Splita.

Slijedom navedenog produljuje se rok kojim su luke Zenta i Spinut privremeno dane na upravljanje LU Splitsko – dalmatinske županije za još jednu godinu, na ukupno dvije godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.