5 min. čitanja

KUP DALMACIJE 2022 Čak 400 veslačica, veslača i pratećeg osoblja na regati u šibenskom Zatonu

KUP DALMACIJE 2022 Čak 400 veslačica, veslača i pratećeg osoblja na regati u šibenskom Zatonu

ZATON/ŠIBENIK – Prve proljetne nedjelje 2022. godine na regatnoj stazi u šibenskom Zatonu okupilo se oko 400 veslačica i veslača i njima pratećeg osoblja radi sudjelovanja na drugoj po redu ovogodišnjoj regati za „Kup Dalmacije 2022.“ Lijepo vrijeme pomazilo je posade u čamcima, a lijepo je istaći kako ih je jednako tako lijepo dočekao i koncesionar Hangara tvrtka „ŽIŽA“ d.o.o. bez čije pomoći bi V.K. „KRKA“ kao priređivač Regate teško mogla prirediti tako veliko okupljanje. Zbog toga veliko hvala „Žiža“ d.o.o. i gosp. Željku, a onda i T.C. „Dalmare“ i gđi Aniti; „MLINAR“ d.o.o. i gđama Aniti i Snježani, „JAMNICA plus“ d.o.o. i gđi. Tihani, te „Atrium Gulin“ d.o.o. i gosp. Davoru!

Šibenska mladost, za ovu priliku podržana od gore navedenih, na Regati je nastupila u 17 posada od samca mlađih kadetkinja i kadeta, preko osmerca mlađih juniora, sve do skifova starijih juniora, a niže evo i njihovih plasmana od zlata do „drvenih“ medalja redom.

Foto: Nives Crnogaća

Zlatne medalje (4) osvojili su:

 1. Šime Grubišić u samcu za mlađe kadete: sjajna utrka s najboljim postignutim vremenom u obje skupine od po 7 dječaka, ali da je bilo lako – nije bilo! Za zlato je trebalo skoro pa izletjeti ne samo van staze nego i na obalu!
 2. Vice Morić, Lovro Papak, Vice Alfier, Ivano Zorica i Lovre Tošić (korm.), školski četverac „GIG“ za starije kadete: utrka neizvjesna do samog kraja u kojoj su mladi krkaši najveće konkurente – vršnjake iz Makarske (V.K. „Biokovo“) pobijedili za male-velike 4 desetinke! Trojica veslača funkcionirali su jako dobro, a četvrti tako-tako zbog čega tom četvrtom ide i poruka da samo redovan trening jamči uspjeh!
 3. Jakov Slavica, Franko Dobra, Filip Šarlija i Nikola Knežić, četverac na pariće za mlađe juniore: i kad su sve ostale posade već bile poprilično zaostale iza naših momaka vršnjaci iz V.K. „Bikovo“ (opet!) bili su im uz bok do zadnjih 500 metara, a onda su mladi krkaši suvereno odjurili do još jedne ovogodišnje pobjede uz napomenu da su Nikola i društvo dva sata ranije već veslali i u osmercu!
 4. Franka Zorčić, samac za mlađe juniorke: najbolji opis njezine utrke dao je jedan od navijača fotografijom Frankinog ulaska u cilj, objavljenom na sveprisutnom FB-u, na kojoj je kao legenda pisalo „U cilju sa 100 metara prednosti isprid druge!“
Foto: Nives Crnogaća

Srebrne medalje (6) zaslužili su:

 1. Marta Budimir i Sara Slugan: dvojac na pariće za juniorke – bolja utrka nego ona odveslana 15-ak dana ranije u samcima u Splitu. Njih dvije mogu i moraju još bolje!
 2. Luka Papak, Nato Alfier, Lovre Palinić, Matija Diklić i Luka Leon Batinica, školski četverac GIG za mlađe kadete: zlato im je izmaklo za 7 desetinki, a nevjerojatno je kako su uspjeli izgubiti prednost od nekih pola dužine čamca 100 metara prije cilja. Još je nevjerojatnije da su se Luka, Nato, Lovre i Matija nakon ulaska u cilj ljutili na Leona zbog greške u kormilarenju, a nisu sagledali vlastite greške počinjene baš u zadnjim metrima utrke koja je na noge podigla brojno gledateljstvo!
 3. Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje: Taru smo već lani najavili kao vrlo talentiranu mladu veslačicu i najavili da će curice koje ju sada pobjeđuju idućih godina gubiti od nje! U takvoj prognozi ustrajemo i nakon Zatona!
 4. Jerko Petrović, Franko Šarić, Niko Lucić i Lovre Tošić, četverac na pariće za starije kadete: utrka odveslana bez bolesnog štrokera Jakova Mikulandra pokazala je da posada napreduje, kako u tehničkom smislu tako i brzinom čamca – prije 15 dana u Splitu bili su treći s 8 sekundi zaostatka za prvoplasiranim, a sada drugi s zaostatkom od 5 sekundi što je primjer (tko zna koji po redu) da treneri Radečić i Krasić znaju što rade.
 5. Vito Jakoliš i Bartol Medić, skif za starije juniore: odmah kažimo ovdje se radi o dvije srebrne medalje jer su i snažni Vito i samozatajni Bartol bili drugoplasirani svaki u svojoj skupini, a posebno ističemo da se radi o momcima koji će i iduće godine još biti juniori koji će kao takvi i te kako pomoći u nastupima osmerca planiranog pod šifrom „100 godina Krke u Šibeniku“!
Foto: Nives Crnogaća

Brončane medalje (3):

 1. Duje Garma, Šime Slavica, Marko Martinović, Max Doodney  i Matija Diklić (korm.) + gore spomenuti zlatni četverac na pariće (Jakov & Co.), osmerac za mlađe juniore: nakon nekoliko treninga na kojima su pokazali da tehnički mogu veslati u najbržoj disciplini, trener Radečić, inače zakleti fan osmerca, odlučio ih je iskušati kako bi vidio kako će posada izgledati na stazi. Dojam gledatelja je da sve to fino izgleda, samo još uvijek nema potrebne moći za postići brzine koje se (idućih godina) od tih momaka očekuju.
 2. Marin Trzin, Nikola Dobre, Alberto Rossini, Ivan Dželalija i Luka Leon Batinica (korm.), četverac s kormilarom za mlađe juniore: prvi put zajedno na nekoj regati pa odmah medalja, ali pred njima je još puno rada kako bi se približili vodećim četvercima!
 3. Filip Miličević i Toni Ivanda, dvojac na pariće za mlađe juniore: 11 sekundi iza prvoplasiranih gusaraša – i puno i malo, ovisno iz kojeg kuta se gleda. Pred obojicom je još puno svakodnevnog rada, a napredak (kao i kod svih) ovisi ponajviše o njima samima.
Foto: Nives Crnogaća

„Drvene“ medalje:

Unatoč svesrdnom trudu Gabrijel Mečev i Marko Rossini, Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić u dvojcima za mlađe kadete/kadetkinje, te Nikoleta Grubišić u samcu za mlađe kadetkinje, ostali/e su bez željenog odličja uz napomenu da su i Marijeta i Nikoleta imale tehničkih problema u čamcu jer se objema desilo iskliznuće pokretne sjedalice (tzv. karića) iz šina po kojima se kreće u čamcu. Momcima i curama više sreće idući put.

Foto: Nives Crnogaća

Kad su se svi gore nabrojeni plasmani iskazali u bodovima i usporedili s konkurencijom „KRKA“ je na kraju zauzela ukupno treće mjesto među 11 sudjelujućih klubova, uz napomenu da je zbog jednakog broja bodova s prijateljicama/prijateljima iz HVK „Gusar“ podijeljen pokal za najbolji klub u uzrastu starijih kadeta!

Iduća regata za „Kup Dalmacije“ bit će održana 24. travnja u Dubrovniku, a one najbolje Krkine posade već sada imaju (normalnu) tremu od nastupa na zahtjevnoj međunarodnoj „Croatia Open Regatta“ koja će se 09.-10. travnja održati u Zagrebu.  Bez obzira na spomenutu tremu znamo da će svi koji budu nastupali i u Zagrebu i u Dubrovniku dati sve od sebe!

Foto: Nives Crnogaća

Uz geslo „Svaki dan nešto za Krku“ sportski pozdrav!

Dražen Crnogaća

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.