1 min. čitanja

Zbog velike potrošnje vode, Krk uvodi naplatu tuširanja na plaži, poznata je i cijena

Zbog velike potrošnje vode, Krk uvodi naplatu tuširanja na plaži, poznata je i cijena
Foto: Pixabay

KRK - Komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama, javlja Novi list. Vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada Krka na ovotjednom su zasjedanju predstavničkog tijela pretresli niz tema, pa tako i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Opće uvjete pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Šef komunalne firme: Imamo strelovit skok u potrošnji vode

Tom odlukom komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za (fiskalizirano) poluminutno korištenje tuševa, prenosi Index.

Foto: Pexels

Kako je vijećnicima rekao direktor Vecle Danko Milohnić, sustavima naplate ovog će se ljeta obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima te je dodao da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih ljeta došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskaliziranja njihovih dotadašnjih žetonjera dotad postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni van funkcije.

"Naplata nema financijski motiv"

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema financijskih, odnosno profitnih motiva, već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša, rekao je Milohnić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.