1 min. čitanja

Kreće izrada projektne dokumentacije za obnovu lošinjske Utvrde Kaštel

Kreće izrada projektne dokumentacije za obnovu lošinjske Utvrde Kaštel
Foto: Ana Kučić/Facebook

MALI LOŠINJ – Konačno je, čini se, došlo vrijeme za obnovu jedne od najstarijih lošinjskih utvrda – Utvrde Kaštel. Grad Mali Lošinj aplicirao je na Ministarstvo kulture i medija za dodjelu sredstava kojim će financirati izradu projektne dokumentacije za spomenuti objekt u iznosu od 875 tisuća kuna.

Smatra se da Utvrda Kaštel potječe s početka 17. stoljeća, krajem 2007. registrirana je kao kulturno dobro, a dosad je služila kao mjesto održavanja pojedinih manifestacija, uglavnom glazbenih priredbi.

No gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić objavila je kako je grad odlučio aktivnije krenuti u obnovu ovog kulturnog dobra. Grad je prijašnjih godina, u suradnji s Ministarstvom kulture i Konzervatorskim odjelom u Rijeci, pripremio dokumentaciju nužnu za provedbu natječaja za idejno – arhitektonsko rješenje kako bi Utvrda Kaštel mogla u rekonstrukciju. Plan je da utvrda bude korištena za društveno-kulturnu namjenu s dodatnim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima.

Da bi sve navedeno bilo i ostvareno kreće se u izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta, a u Gradu Malom Lošinju nadaju se da će potreban novac osigurati kroz Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu, koji dodjeljuje Ministarstvo kulture i medija.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.