1 min. čitanja

Koze na farmi kod Pule brste odbačene božićne jelke

Koze na farmi kod Pule brste odbačene božićne jelke
Foto: Grad Pula

PULA - Potaknuti sličnim praksama u inozemstvu, u Gradskom komunalnom poduzeću 'Pula Herculanea', božićna drvca nakon blagdana doniraju Stanciji Kumparička za prehranu koza. Herculanea je prošle godine probno donirala jedan dio božićnih jelki koje su na farmi postale 'pravi hit' te su ih koze rado i detaljno pobrstile.

- Iako ih je bilo moguće odložiti i zbrinuti s ostalim „zelenim otpadom“ Pula Herculanea i ove godine odvozi prikupljene jelke na stanciju Kumparička u Cokune. Naime, njihove koze uživaju u aromatičnom okusu zelenih iglica, a kako iglice blagotvorno djeluju na probavu koza i pozitivno utječu na okus sira, korist je višestruka. Jelka je najprije rasla u šumi, zatim ukrašavala domove za božićno-novogodišnje blagdane i na kraju postala prehrana za koze od kojih dobivamo hranu - rekao je direktor Herculanee Robi Fuart.

Foto: Grad Pula

U četvrtak je na stanciju u Cokunima dovezano prvih 30-ak jelki koje nemaju korijenje, a s donacijom se nastavlja dok traje akcija prikupljanja. Popularne borove, koje im građani doniraju s korijenjem, Herculanea će posaditi na pulskim zelenim površinama kao i prethodnih godina.

- Pozivamo sve građane da nastave s odlaganjem svojih jelki u blizini spremnika za otpad na svome području kao i na reciklažnom dvorištu u Valmadama, a Pula Herculanea će ih prikupljati do 20. siječnja 2023. godine i odvesti na 'reciklažu' cokunskim kozama - poručili su iz Grada Pule.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.