2 min. čitanja

Jučer je proglašen ugašenim požar na Čiovu, a ugašeni su i požari u Kaštel Novom i u Imotskom

Jučer je proglašen ugašenim požar na Čiovu, a ugašeni su i požari u Kaštel Novom i u Imotskom
Foto: HVZ

U srijedu je proglašen ugašenim požar otvorenog prostora na otoku Čiovu, a ugašeni su i požari u Kaštel Novom i u Imotskom. Aktivan je požar na području Diklo-Kožino koji će prema procjeni biti uspješno ugašen.

Trenutno je aktivan požar otvorenog prostora na području Zadarske županije, Diklo-Kožino, na koji su upućena i dva kanadera. Prema procjeni požar će biti u vrlo kratkom vremenu uspješno ugašen, obavijestili su u četvrtak iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Foto: HVZ

Dana 2. kolovoza u 16:14 sati Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Kaštel Novom, predio Rudine. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir te dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica, Mladost, Solin i Kaštela.

Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja, dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 te specijalno željezničko vozilo ROBEL za gašenje požara. Požar je ugašen u 20:20 sati.

Također je jučer zaprimljena dojava o požaru na otvorenom prostoru u Imotskom, naselje Grubine. Požarom je zahvaćena borova šuma i raslinje na površini od 1,5 ha. U gašenju požara sudjelovala je JVP Imotski sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila te jedan AT 802 koji je bio na ovom području zbog protupožarnog izviđanja s jednim bacanjem vode. Požar je uspješno ugašen.

Spomenimo da je požar raslinja na otoku Čiovo – naselje Okrug Gornji, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 27. srpnja u 15:29 sati, proglašen ugašenim jutros u 06:00 sati, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.