1 min. čitanja

JADROLINIJA ODGOVARA Hoće li "Zadar" ponovno prema Hvaru?

JADROLINIJA ODGOVARA Hoće li "Zadar" ponovno prema Hvaru?
Foto: Morski.hr

"Zadar" je prvo otišao na remont, a trebao se vratiti na svoju redovnu liniju u veljači. U međuvremenu je preusmjeren na Vis. Hoće li sada napokon opet do Hvara?

Jedno od najbitnijih pitanja za Hvarane je - hoće li se "Zadar" vratiti na liniju Split - Stari Grad? Hvarani su "zapeli" s trajektima "Faros" i "Tin Ujević". I nisu sretni što je Zadar otišao na liniju koja spaja Vis sa Splitom je Zadar i veći, a i putuje kraće. Od Splita do Staroga Grada i obratno treba mu sat i pol vremena, dok druga dva trajekta voze dva sata.

Odgovor Jadrolinije

- Kako bi se povećao kapacitet prijevoza putnika i vozila, od 06.05. trajekti Petar Hektorović i Bartol Kašić održavaju državnu liniju Split - Vela Luka - Ubli. Slijedom ove rotacije, državnu liniju prema Visu preuzeo je trajekt Zadar. Na državnoj liniji Split – Stari Grad (Hvar) plove trajekti Faros i Tin Ujević, a plovidba će se od 09.05. održavati prema plovidbenom redu niske sezone, odnosno s pet dnevnih putovanja, dok će cijene ostati prema vansezonskoj tarifi. Na istoj liniji, kako bi se dodatno odgovorilo na povećanje prometa, na dane 09. i 12.05. u 08:30 iz Splita te u 11:30 iz Starog Grada te 11.05. cijeli dan plovit će trajekt Marko Polo.

Riječ je o privremenom, a ne dugoročnom rješenju, kojim se odgovara na potrebe otočana i putnika za većim kapacitetom prijevoza do priključivanja trajekata Korčula i Oliver na državnu liniju Split - Vela Luka - Ubli. Preuzimanje linije od strane ovih trajekata očekujemo vrlo skoro te se u to ulažu veliki napori - navela je ovo nedavno Jadrolinija u svom priopćenju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.