2 min. čitanja

Izgradnja Tematske rute ribarske i pomorske tradicije Podvelebitskog kanala

Izgradnja Tematske rute ribarske i pomorske tradicije Podvelebitskog kanala
Foto: TZ Karlobag

KARLOBAG - U Karlobagu su započeli radovi na izgradnji Tematske rute ribarske i pomorske tradicije Podvelebitskog kanala. Između ostaloga, bit će postavljena ruža vjetrova kao simbol pomorstva, ali i bure koja šiba ovaj kanal.

U sklopu radova na izgradnji Tematske rute ribarske i pomorske tradicije Podvelebitskog kanala bit će uređena postojeća šetnica u dužini od 2,5 kilometara.

Tematska ruta povezat će Karlobag i Cesaricu, potaknuti na suradnju gospodarski i turistički sektor te na taj način očuvati i promovirati tradiciju ribarskog i pomorskog kraja u cilju održivog razvoja.

Postavit će se solarna rasvjeta, edukativne table o ribarskoj i pomorskoj tradiciji, podzidovi u stilu suhozida, klupice, koševi za otpad te proširenja za odmor i uživanje u pogledu i zalasku sunca.

Osim toga, na jednom će mjestu biti postavljena ruža vjetrova kao simbol pomorstva, ali i bure koja šiba ovaj kanal.

Putem informativno-edukativnih tabli podizati će se svijest potrošača o zdravstvenoj koristi konzumiranja ribe, značaju i nutritivnoj vrijednosti mediteranske prehrane, lokacijama na kojima je moguće kupiti/konzumirati riblje proizvode, spriječit će se gubitak tradicionalnih vještina i znanja, turistički promovirati povijest ribarenja, pomorstva i tradicijskih ribolovnih alata iz prošlosti te postaviti temelji za očuvanje ribljeg fonda.

Radovi vrijedni 1,6 milijuna kuna financiraju se sredstvima iz europskih fondova u stopostotnom iznosu kroz mjere Razvojne strategije Lagura Tramuntana.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlobag ostvaruje sve bolje turističke rezultate
Atraktivno Baško ljeto, Ribarska noć, prezentacija vezana uz budući Ribarski muzej na otvorenom, Seljačka tržnica i druga događanja svakako su doprinijela dobrim turističkim rezultatima. Niti korona niti rat u Ukrajini, uz prateću inflaciju i recesiju, nisu mogli omesti popularnost koju…
U Karlobagu održana Konferencija o buri: “Lani je ovdje svaki treći dan bio ograničen promet!”
U petak je u Kapucinskom samostanu u Karlobagu održana konferencija o buri na kojoj su najveći hrvatski stručnjaci za buru objasnili fenomen ovog vjetra koji je karakterističan za Hrvatsku, odnosno koji puše samo na istočnoj obali Jadrana. Karlobag je ciljano odabran kao domaćin konferen…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.