2 min. čitanja

Karlobag ostvaruje sve bolje turističke rezultate

Karlobag ostvaruje sve bolje turističke rezultate
Foto: TZ općine Karlobag (Facebook)

KARLOBAG - Atraktivno Baško ljeto, Ribarska noć, prezentacija vezana uz budući Ribarski muzej na otvorenom, Seljačka tržnica i druga događanja svakako su doprinijela dobrim turističkim rezultatima.

Niti korona niti rat u Ukrajini, uz prateću inflaciju i recesiju, nisu mogli omesti popularnost koju kao turistička destinacija uživa Karlobag.

Skroman, samozatajan, ali po mnogo čemu privlačan, Karlobag je protekle godine opet bio u žiži zanimanja brojnih gostiju, navodi direktorica Turističke zajednice općine Karlobag Ivanka Šegota.

U Karlobagu je lani bilo organizirano atraktivno Baško ljeto, raznolika Seljačka tržnica, Ribarska noć, prezentacija vezana uz budući Ribarski muzej na otvorenom i niz sadržaja koji otimaju zaboravu prebogatu tradiciju ovog dijela primorja.

- Lanjska bilanca je unatoč brojnim problemima svakako bila odlična. Imali smo zabilježeno 30.594 dolazaka i 191.892 noćenja gostiju. U usporedbi s 2021. godinom to je 15 posto više dolazaka i za 16 posto više noćenja. Rezultati su dobri, puno se radilo i ono što je najvažnije naši su gosti sve zadovoljniji boravkom u Karlobagu. Svakako i sa smještajem, čistoćom, organizacijom i ponudama ostalih sadržaja te svime onim što boravak u nekoj destinaciji čini ljepšim i ugodnijim - rekla je direktorica TZ-a za portal Lika online.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas pitomi i mirni Karlobag, nekad je bio središte trgovine između otoka Paga, Like i sjevernog Hrvatskog primorja
Prolazeći Jadranskom magistralom kroz mjesta u kojima su nekada živjeli isključivo ribari i težaci vide se promijene pod snažnim utjecajem turizma. Ipak, neka su zdanja ostala kamena i u sebi skrivaju ono najbolje od starog Mediterana. Ovo je priča o Karlobagu nekad, i danas. Danas pitomi i mirni K…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.