2 min. čitanja

Istrom krivudao po cesti i bježao policiji

Istrom krivudao po cesti i bježao policiji
Foto: MUP

ISTRA - Policija je u ponedjeljak spriječila bijeg 58-godišnjaka nakon što su im je dojavljeno da kod Novigrada vozač krivudanjem po cesti ugrožava sigurnost u prometu. Vozač je pružao otpor i pokušao pobjeći, no uspješno je savladan.

Istarska policija u ponedjeljak je prvo zaustavila te potom i spriječila bijeg 58-godišnjaka, uputivši zahvalu građanima koji su im dojavili o opasnosti kojom je prijetio sudionicima u prometu.

Po dojavi građana da VW Polo pulskih registracija krivuda po cesti, prometni policajci pokušali su ga zaustaviti, međutim vozač se oglušio na naredbe i počeo bježati prema Novigradu, gdje je uspješno zaustavljen.

Kod sebe nije imao niti jedan dokument te nije uspjelo utvrđivanje njegova identiteta. Osim toga, obio je alkotest pa nije potvrđeno niti je li za volanom bio alkoholiziran ili ne.

Nakon što su mu policajci rekli da će biti uhićen i zadržan u postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva, vozač je pružio otpor i pokušao pobjeći. Svladan je na silu, a s vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca nastavio je u službenom vozilu.

Utvrđeno je kako je riječ o 58-godišnjaku koji je ugrožavao sigurnost cestovnom prometa tako što je krivudao po kolniku, vozio bez korištenja sigurnosnog pojasa i razgovarao na mobitel.

Pri pokušaju bijega lakše je ozlijeđen, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Iz policije zahvaljuju građanima radi dojave o vozaču koji ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu radi čega su policajci mogli odmah reagirati s ciljem sprječavanja mogućeg stradavanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bacio torbu u more, pa bježao policiji u Kaštelima
Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije u nedjelju 8, siječnja, oko 02:30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo. Utvrdili su da se na mjestu vozača nalazi 46-godišnjak koji se trenutačno nalazio na uvjetnom otpustu. 46-godišnjak je na traženje policij…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.