1 min. čitanja

Bacio torbu u more, pa bježao policiji u Kaštelima

Bacio torbu u more, pa bježao policiji u Kaštelima
Foto: TZ Kaštela / Ilustracija

Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije u nedjelju 8, siječnja, oko 02:30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo. Utvrdili su da se na mjestu vozača nalazi 46-godišnjak koji se trenutačno nalazio na uvjetnom otpustu. 46-godišnjak je na traženje policijskih službenika izašao iz vozila, a sve kako bi policajci mogli obaviti pregled osobe.

Nakon izlaska iz vozila  46-godišnjak je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena i pokušao se udaljiti u čemu su ga policajci spriječili.

Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom, ali bez streljiva, a kojeg je 46-godišnjak ilegalno posjedovao, odnosno nije imao odobrenje nadležnog tijela za nabavu oružja. Pronađeno oružje je oduzeto i muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nad 46-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je temeljem naloga suda obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje osoba koristi. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 46-godišnjak  ostvario obilježja prekršaja iz čl. 11. st.4. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Predloženo je da se 46-godišnjaku odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela, a da mu se za prijavljeni prekršaj izrekne kazna zatvora. Uz optužni prijedlog  odveden je na općinski prekršajni sud nakon čega je pušten.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.