1 min. čitanja

Hvarska policija izdala upozorenje vlasnicima bicikala

Hvarska policija izdala upozorenje vlasnicima bicikala
Foto: Pixabay/Ilustracija

HVAR – Krađa bicikala u većim mjestima poput Zagreba odavno je unosan biznis. Nažalost, ta pošast počela se prelijevati i na manje sredine, a čini se da se s tim problemom već neko vrijeme bori i otok Hvar. Policija je stoga izdala upozorenje građanima.

Zbog učestalih krađa bicikala na otoku, Policijska postaja Hvar poziva građane na pojačan oprez i preventivne radnje radi zaštite vozila. Upozoravaju građane da ne ostavljaju bicikle bez nadzora, na vidljivim i lako dostupnim mjestima, osobito noću.

Potrebno je zaključavati ulazna vrata stubišta, spremišta i dvorišta u kojima se ostavljaju bicikli, a posebno upozoravaju građane da ne kupuju jeftine bicikle od neprovjerenih i nepoznatih osoba.

U slučaju da ostavljate bicikl na javnoj površini, potrebno ga je dobro osigurati zaključavanjem, uzimajući također u obzir da se kod većine brdskih bicikala kotači i sjedalo mogu lako skinuti. Nikako ne zaboravite zapisati naziv, model, boju i serijski broj bicikla, koji se nalazi na kosturu vozila, kako bi ga policija, u slučaju krađe, lakše pronašla.

Koliko je krađa bicikla unosan posao dovoljno govori podatak iz 2020. prema kojem je samo u Zagrebu ona porasla za više od 120%, u odnosu na 2019.

Najbolji savjet kako zaštiti svog ekološkog ljubimca na dva kotača je da ga ne ostavljate bez nadzora iako ste ga vezali, jer kradljivcima je dovoljno svega nekoliko sekundi da prereže zaštitni lanac i odveze se s vašim biciklom u nepoznato.

Više informacija o zaštiti bicikla možete pronaći i na web stranici Biciklističkog registra.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.