3 min. čitanja

HTZ traži novi slogan i vizualni identitet hrvatskog turizma!

HTZ traži novi slogan i vizualni identitet hrvatskog turizma!
Foto: Pixabay / Morski HR / Ilustracija

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor krovnog komunikacijskog koncepta - Big Idea te novog vizualnog identiteta Hrvatske kao turističke destinacije, koji će se provoditi u dvije faze postupka.

Prva faza uključuje predselekcijski postupak koji se odnosi na dostavu dokumentacije kojom se dokazuje sposobnost potencijalnih ponuditelja, dok se druga faza odnosi na dostavu ponuda odabranih ponuditelja. Također, u sklopu natječaja predviđena su dva projektna zadatka, odnosno izrada krovnog komunikacijskog koncepta za koji će biti odabrano do najviše pet ponuditelja te izrada vizualnog identiteta za koji će biti odabrano najviše do 10 ponuditelja.

- Riječ je o natječaju koji će definirati ključne promotivne i komunikacijske odrednice hrvatskog turizma, odnosno koji će biti nositelj realizacije nove vizije Hrvatske kao turističke destinacije definirane novim Strateškim marketinškim i operativnim planom hrvatskog turizma. Drugim riječima, putem ovog natječaja želimo novi, svježi i kreativan pristup koji će zadržati pozornost, zaintrigirati, stimulirati um i izazvati emocije kod ciljane publike. Krovni komunikacijski koncept mora biti jedinstven, ali jednostavan i lako razumljiv, a u njegovu središtu treba biti koncept ljepote obzirom da provedena istraživanja potvrđuju kako je to jedna od ključnih prednosti naše zemlje te jedan od najvažnijih motiva turističkih putovanja u Hrvatsku - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, naglasivši kako se kroz natječaj žele prikupiti prijedlozi kreativnih rješenja visokospecijaliziranih ponuditelja s dugogodišnjim i relevantnim iskustvom.

Iz HTZ-a podsjećaju da je jedan od ključnih ciljeva Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma i kreiranje prestižnijeg turističkog brenda Hrvatske na tradicionalnim i novim tržištima, a u svrhu učinkovite realizacije te vizije i postavljenih ciljeva nužna je kvalitativna nadogradnja koju će donijeti upravo novi krovni komunikacijski koncept te novi vizualni identitet.

Dodatno, iako natječaj uključuje dva odvojena projektna zadataka, odnosno izradu krovnog komunikacijskog koncepta koji uključuje brend arhitekturu te izradu vizualnog identiteta, ponuditelji imaju mogućnost prijave na oba zadatka ili samo na jedan. Također, važno je istaknuti kako je riječ o povezanim zadacima koji će u konačnici imati ujednačene komunikacijske elemente brenda što podrazumijeva međusobnu suradnju i moguću prilagodbu idejnih rješenja ponuditelja ukoliko neće biti odabran isti ponuditelj za oba zadatka.

Natječaj je objavljen na službenim stranicama HTZ-a, rok za prijavu i predaju dokumentacije u predselekcijskom postupku je 13. ožujka 2023. do 12:00 sati, a prijave se šalju obavezno putem elektroničke pošte na adresu: brand.natjecaj@htz.hr i postupci.nabave@htz.hr.

Podsjetimo, Hrvatska turistička zajednica je zbog šale tužila Britanca, Paula Bradburyja i od njega tražila odštetu od ukupno 100 tisuća kuna, pa se naposljetku povukla iz sudskog procesa. On je naime osmislio krilaticu za HTZ "Croatia full of Uhljebs". S obzirom na to da HTZ više ovu ideju ne smatra utuživom, pa samim time ni lošom, predlažemo je i kao službeni slogan, uz vizualni identitet s naslovne fotografije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

CROATIA FULL OF UHLJEBS: HTZ povukla tužbu protiv Britanca Paula Bradburyja zbog šale
U zemlji apsurda i uhljeba, jedan Britanac koji u Hrvatskoj živi već dva desetljeća, odlučio se malo našaliti, baš onako kako se Britanci i znaju šaliti. Dijametralno suprotno hrvatskom smislu za humor ili izostanku istog, zbog šale ga je, vjerovali ili ne, Hrvatska turistička zajednica odlučila tuž…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.