2 min. čitanja

CROATIA FULL OF UHLJEBS: HTZ povukla tužbu protiv Britanca Paula Bradburyja zbog šale

CROATIA FULL OF UHLJEBS: HTZ povukla tužbu protiv Britanca Paula Bradburyja zbog šale
Foto: Facebook / Paul Bradbury

U zemlji apsurda i uhljeba, jedan Britanac koji u Hrvatskoj živi već dva desetljeća, odlučio se malo našaliti, baš onako kako se Britanci i znaju šaliti. Dijametralno suprotno hrvatskom smislu za humor ili izostanku istog, zbog šale ga je, vjerovali ili ne, Hrvatska turistička zajednica odlučila tužiti. Sad su se odjednom, povukli iz sudskog procesa.

HTZ je zbog šale tužila Britanca, Paula Bradburyja i od njega tražila odštetu od ukupno 100 tisuća kuna. Da stvar bude apsurdnija, radi se o čovjeku koji je napravio više za hrvatski turizam od brojnih turističkih zajednica, a statistika mu ide u prilog i kad se radi o nacionalnom HTZ-u.

Jedna tužba odnosi se na izjave o HTZ-u koje je Bradbury 2020. godine dao za Index, a druga na sliku koju je Bradbury objavio na Facebooku. Bradbury se poigrao HTZ-ovim sloganom “Croatia, full of life”, pri čemu je riječ “life” zamijenio riječju “uhljebs”, pa je tako nastala šala koju možete vidjeti na naslovnoj slici. Posebno je zanimljivo da Bradbury u svojoj satiričnoj montaži uopće nije spominjao HTZ, ali ga je odlučio tužiti unatoč tome.

Zbog svega je reagirala i ministrica turizma Nikolina Brnjac, jer ni njoj nije jasno zašto bi tužili čovjeka koji hrvatski turizam godinama promovira – besplatno!

I eto, dvije godine poslije, dogodio se obrat. Općinski građanski sud u Zagrebu donio je rješenje u kojem se uvtđuje da je tužba odjednom - povučena! Sud je naložio Hrvatskoj turističkoj zajednici da tuženiku Paulu Raymondu Bradburyju HTZ nadonkadi sudske troškove u iznosu od 1.781,77 EUR i to u roku od 15 dana. A odluku je Paul objavio na Facebooku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska turistička zajednica tužila Britanca zbog šale – Razgovarali smo s njim | | Morski HR
Zvuči kao šala, ali nije: Hrvatska turistička zajednica zbog šale tuži Britanca, Paula Bradburyja i od njega traži odštetu od ukupno 100 tisuća kuna. Da stvar bude apsurdnija, radi se o čovjeku koji
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.