2 min. čitanja

Hrvatski ECOcube nominiran za prestižnu nagradu za dizajn na sajmu MetsTrade

Hrvatski ECOcube nominiran za prestižnu nagradu za dizajn na sajmu MetsTrade
Foto: ECOcube

Žiri sastavljen od svjetski priznatih stručnjaka iz domene nautičke proizvodnje objavio je nominacije za DAME nagradu za dizajn. Za ulazak u uži izbor žiri je odabrao 53 proizvoda u nekoliko kategorija gdje će pobjednici biti obznanjeni na sajmu MetsTrade koji se slijedeći mjesec održava u Amsterdamu.

Osim pobjednika u osam kategorija proglašen će biti i ukupni pobjednik. Sama nominacija nekog proizvoda za ovu nagradu velika je potvrda za proizvod i proizvođača.

Među 53 nominirana proizvoda nalazi se i jedan hrvatski. Radi se o ekološkom otoku ECOcube namjenjenom prikupljanju crnih voda, smeća, te opskrbi vodom plovila i to u područjima gdje komunalna infrastruktura nije dostupna. ECOcube, kojega je razvila tvrtka Marservis iz Novigrada u Istri jedinstveni je proizvod koji ima šanse ući među pobjednike i u kategoriji obalne opreme i materijala, ali i u kategoriji dizajna okoliša, piše Burza Nautike.

ECOcube, kojega je razvila tvrtka Marservis iz Novigrada u Istri, jedinstveni je proizvod za kojega vjerujemo da ima šanse ući među pobjednike i u kategoriji obalne opreme i materijala, ali i u kategoriji dizajna okoliša.Marservis se bavi razvojem i proizvodnjom ekoloških rješenja u nautičkoj industriji. Njihov novi proizvod „ECOcube" je inovativni proizvod na svjetskom tržištu.

ECOcube je plutajući ponton izrađen od prirodnih vlakana i bioepoksidne smole koji osim što je prikladan za prihvat otpadnih tekućina iz plovila, teprihvat krutog otpada, korisnicima nudi i opskrbu brodskih spremnika pitkom vodom iz vlastitog desalinizatora. ECOcube je autonoman i napaja se strujom iz baterija koje se pak pune preko solarnih panela smještenih na krovu. ECOcube je inovativan proizvod koji koristi visokotehnološka rješenja gdje se recimo cijeli proces rada i korištenja prati daljinski preko ugrađenih senzora.

Na listi nominiranih proizvoda, koja se nalazi OVDJE, s prvim danom sajma (15. studenog 2023), objaviti će se i lista pobjednika po svim kategorijama.

Više o nominaciji ECOcube, kao i PDF prezentaciju, možete pronaći OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.