1 min. čitanja

Hrvatska na 94 posto noćenja iz rekordne 2019.

Hrvatska na 94 posto noćenja iz rekordne 2019.
Foto: Twitter

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da dosadašnjim dijelom turističke sezone “možemo biti itekako zadovoljni”, pri čemu je Hrvatska trenutačno na 94 posto noćenja iz 2019. U izjavi uoči sjednice Vlade, Brnjac je istaknula da se turizam dobro oporavlja, pa tako, kada se uzimaju u obzir i domaći gosti, kojih je primjerice u lipnju 4-5 posto više no u istom mjesecu pretkrizne 2019.

– Pokazatelj je i vrijednost fiskaliziranih računa, koja je bila viša za 20 posto u odnosu na 2019. godinu – navela je Brnjac.

Osim pripreme i realizacije sezone, Ministarstvo se okreće i dugoročnim strateškim ciljevima, to jest transformaciji na zeleno i digitalno, istaknula je ministrica. Apostrofirala je javne pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), pri čemu je završeno javno savjetovanje za poziv za javnu turističku infrastrukturu, a u savjetovanju se nalazi poziv za privatnu turističku infrastrukturu, prenosi HRT.

– Ovim putem pozivam sve u turističkom sektoru da se odazovu na javno savjetovanje, s ciljem da pozivi budu što bolji i konkretniji, jer svi projekti moraju biti gotovi do kraja 2025. godine – apelirala je Brnjac.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1539227269067071489?cxt=HHwWgoCzlfnCt9wqAAAA

Fokus je na kvalitetnom i održivom turizmu, a cilj je da se dolazak turista ravnomjerno rasporedi tijekom cijele godine, kako na obali tako i na kontinentu, rekla je Brnjac te navela primjer lječilišnog turizma kao onog koji stvara mogućnosti za razvijanje Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.