2 min. čitanja

Ministrica Brnjac: "Turizam treba biti generator razvoja cijele sredine"

Ministrica Brnjac: "Turizam treba biti generator razvoja cijele sredine"
Foto: Hina / Youtube / Screenshot

PULA - Turizam bi temeljem novog smjera trebao biti generator razvoja cijele sredine, osigurati bolju kvalitetu života lokalnog stanovništva, ali i veće zadovoljstvo turističkih djelatnika i turista, smatra ministrica.

Uskršnji blagdani prvi su test predstojećega glavnog dijela turističke godine, a prema predviđanjima, smatra se da će ovogodišnja sezona biti rekordna.  

Najave izvrsnih brojki za nadolazeću predsezonu potvrdila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je prije nekoliko dana bila u posjetu Puli. Tijekom razgovora naglasila je da budućnost turističkog sektora leži u razvoju cjelogodišnjeg, održivog i ravnomjernog turizma, prenosi Glas Istre.

- Najave su odlične te prema stanju bukinga i predviđanjima očekujemo oko 550.000 noćenja za vrijeme uskršnjih blagdana. Razlog za optimizam je i činjenica da u prva tri mjeseca ove godine i u noćenjima i u dolascima bilježimo bolje rezultate nego 2019. godine, i to i na obali i na kontinentu.

To nam je izuzetno važno u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma, što su naša glavna strateška usmjerenja definirana Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Cilj nam nije povećavati brojke u ljetnom dijelu turističke godine na već preopterećenim odredištima, već ugostiti veći broj turista kroz cijelu godinu i to u svim dijelovima Hrvatske.

Posebno je bitno ukazati na bogatstvo turističkih proizvoda i doživljaja i u zaobalju, na primjer u središnjoj Istri, dalmatinskom zaleđu, ali i u kontinentalnim destinacijama koje su gostima manje poznate. Upravo su na taj način bili osmišljeni ovogodišnji uspješni sajamski nastupi na kojima smo pokazali i bogatstvo običaja i gastronomije i ponudu svih hrvatskih regija - rekla je ministrica Nikolina Brnjac za Glas Istre.

PROČITAJTE JOŠ:

Brnjac očekuje odličan Uskrs i sezonu
Za uskršnje blagdane u Hrvatskoj se očekuje 8% više turističkih noćenja nego lani, čime i više nego pozitivno ulazimo u turističku 2023., koja bi trebala biti velika prekretnica za čitav sektor nakon godina pandemije i krize, istaknuto je u utorak i Puli na sastanku ministrice turizma i sporta Nikol…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.