2 min. čitanja

Gradsko vijeće Grada Rovinja usvojilo prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom

Gradsko vijeće Grada Rovinja usvojilo prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom
Foto: Depositphotos

ROVINJ - Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rovinja, prošlog je tjedna izglasan Prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Rovinja za razdoblje 2024. – 2028. godine.

Naime, u srpnju prošle godine stupio je na snagu novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama čijim se odredbama propisuje obveza izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave da najkasnije do 1. rujna tekuće godine izradi Prijedlog plana upravljanja pomorskim dobrom.

Novi Zakon također propisuje i početnu natječajnu cijenu, uvjete gradnje, korištenja, izgleda i ostale uvjete u svezi dodjele dozvola na pomorskom dobru.

Predloženim prijedlogom plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Rovinja za razdoblje 2024. – 2028. godine propisuje se plan davanja dozvola na pomorskom dobru, sa mikrolokacijama koje su i prije bile prisutne u Planu upravljanja pomorskim dobrom na području Grada kao i druge odredbe koje propisuje Zakon člankom 39.

Također, navode se relevantne odredbe Zakona u svezi dodjele dozvola na pomorskom dobru i druge novine propisane Zakonom.

Nakon donošenja Prijedloga plana i po provedenom javnom savjetovanju sukladno ishodovana je prethodna suglasnost javnopravnog tijela nadležnog za prostorno planiranje i gradnju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Koje djelatnosti će smjeti imati dozvolu za rad na pomorskom dobru? Otvoreno javno savjetovanje za novu Uredbu
Na javno savjetovanje pušten je Nacrt prijedloga Uredbe o vrstama djelatnosti i visini minimalne naknade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru. Uredbom se propisuju se vrste djelatnosti i visina minimalne nakade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru. Prijedlog ove Uredbe je tek jedna u nizu desetina podzakonskih akata koji se
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.