1 min. čitanja

Građani Poreča od danas mogu dati svoj prijedlog uređenja Peškere

POREČ – Porečka gradska uprava pustila je danas u javnu raspravu Studiju prostora – koncepcije oblikovanja i uređenja područja Peškera u Poreču. Riječ je o prvom koraku u odlučivanju svih stanovnika Poreča o tome što se želi ostvariti na ovom reprezentativnom prostoru u središtu grada.

Ovdje se ne radi o prijedlogu urbanističkog plana ili arhitektonskom rješenju, već o Studiji namjene prostora iz koje će se, zajedno s prijedlozima s javnog savjetovanja, izraditi program za izradu urbanističkog plana uređenja u kojem će građani Poreča kroz javnu raspravu definirati što žele na tom području, priopćili su iz gradske uprave.

Studija je protekli tjedan predstavljena gradskim vijećnicima, ustanovama, većim vlasnicima i stručnim odborima i službama, vezanim za područje Peškere.

– Vjerujemo da je Peškera idealna lokacija za više namjena, ali da bi se nakon toliko godina krenulo u realizaciju moramo odgovoriti na pitanje: Što mi, Porečanke i Porečani, želimo na tom području? Prije nego li odlučimo, ništa se na tom području ne smije i ne može uređivati, rušiti ili graditi. Svakako Peškeru trebamo osmisliti i sačuvati za generacije koje dolaze iza nas, ali da kroz savjetovanje s javnošću iskristaliziramo plan s ciljem – da Peškera bude dio grada koji živi cijelu godinu, i dio grada koji će biti zaštićen. Zato pozivam sugrađane da se uključe u ovo javno savjetovanje i daju svoje mišljenje o ovom vrlo važnom pitanju. Ne želimo žuriti, želimo ovaj posao odraditi na način da uključimo što veći broj građana i uredimo prostor Peškere za generacije koje dolaze iza nas – poručio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Tek nakon ovog javnog savjetovanja pokrenut će se standardna procedura izrade urbanističkog plana uređenja za područje Peškere, koja uključuje i provođenje javne rasprave o Prijedlogu Plana sa zainteresiranom javnošću, kojeg u konačnici donosi Gradsko vijeće Grada Poreča – Parenzo.

Javno savjetovanje traje do 3. prosinca 2021. godine, a Studiju je moguće pogledati i proučiti na web stranici Grada Poreča.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.