2 min. čitanja

Riječani odlučuju o radnom vremenu ugostitelja koji posluju na plažama

Riječani odlučuju o radnom vremenu ugostitelja koji posluju na plažama
Foto: Pixabay/Ilustracija

RIJEKA – Na stranicama E-konzultacija Grada Rijeke otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Rijeke.

Ovom odlukom uređuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata, prostora za usluživanje na otvorenom uz ugostiteljski objekt, objekata na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu unutar kojeg se mogu pružati ugostiteljske usluge te radno vrijeme u kojem ugostitelj može pružati ugostiteljske usluge izvan ugostiteljskog objekta na području grada Rijeke.

Predlaže se dulji rad ugostiteljima koji posluju na riječkim plažama

Novi prijedlog ide na ruku ugostiteljima koji posluju ili žele poslovati na jednoj od riječkih plaža. Izmjenama Odluke omogućuje se dulji rad ugostiteljima koji posluju na plažama s ciljem podupiranja cjelokupne koncepcije razvoja turističke ponude grada Rijeke.

Tako se predlaže da se u popis područja u kojem ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ mogu raditi dulje (do 3.00 sata petkom, subotom i dan uoči blagdana, do 2.00 sata ostale dane) uključi i čitav plažni pojas grada Rijeke (plažni pojas od Grčeva do Preluka). Turističko vijeće Turističke zajednice grada Rijeke suglasno je s takvim smjerom razvoja riječkog turizma, ističu iz Grada.

Moguće skraćivanje radnog vremena objektima jednostavnih usluga

Do sada je bilo propisano da gradonačelnik može skratiti radno vrijeme samo objektima iz skupine „Restorani” i „Barovi”, a sada se predlaže da gradonačelnik, u skladu s ovlastima koje mu daje Zakon, može skratiti i radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine „Objekti jednostavnih usluga”.

Prema postojećim odredbama, gradonačelnik može po službenoj dužnosti, na prijedlog Odjela gradske uprave za poduzetništvo, za pojedine ugostiteljske objekte rješenjem odrediti najduže za dva sata raniji završetak propisanog radnog vremena, u trajanju od 12 mjeseci, ako se u provedenom postupku utvrdi da je u razdoblju od godinu dana prije dana pokretanja postupka donesena pravomoćna odluka u prekršajnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira u objektu ili njegovoj neposrednoj blizini i/ili nepridržavanja propisanoga radnog vremena i/ili zbog neprovođenja mjera za zaštitu od buke.

Ovaj postupak Odjel za poduzetništvo provodi na temelju predstavke ili obavijesti građana i/ili tijela nadležnih za provođenje nadzora nad poštivanjem propisa o zaštiti javnog reda i mira, zaštite od buke i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Javno savjetovanje otvoreno je do 4. svibnja, a online obrazac nalazi se OVDJE.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.